Αυτό που όλοι περιμέναμε τελικά ανακοινώθηκε -έστω και με μια μικρή καθυστέρηση- από την FIA. Το Rally Acropolis, θα είναι ο δέκατος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ και θα γίνει από τις 7-10 Σεπτεμβρίου. Η καθυστέρηση οφείλεται στις διαφωνίες που υπήρχαν αν θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στο παγκόσμιο πρωτάθλημα η Σαουδική Αραβία. Μετά από αρκετές διαβουλεύσεις δεν τα βρήκαν η FIA με τον promoter και με τους εκπροσώπους από το κράτος του Κόλπου και έτσι η Σαουδική Αραβία για το 2023 έμεινε εκτός WRC.
Αυτό όμως που ενδιαφέρει εμάς είναι ο δικός μας αγώνας. Για τρίτη διαδοχική χρονιά το Ράλλυ Ακρόπολις θα σημάνει την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Το Ράλλυ των Θεών, έχοντας κερδίσει μια σταθερή θέση στο ημερολόγιο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA, το 2023 θα συνδυάσει την αγωνιστική πρόκληση, που αναμφίβολα εγγυάται για το Πρωτάθλημα, με τους εορτασμούς των 70 χρόνων παρουσίας του στα διεθνή αθλητικά δρώμενα.
«Οι επιτυχημένες διοργανώσεις του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις το 2021 και το 2022 αποτελούν τα διαπιστευτήριά μας στη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου. Είμαστε εδώ, σίγουροι για την ποιότητα των αγώνων που διοργανώνουμε, έτοιμοι να γιορτάσουμε τη συμπλήρωση 70 χρόνων ιστορίας ενός αθλητικού γεγονότος που ξεπερνάει τα σύνορα της χώρας μας. Η εμπιστοσύνη της FIA και του Promoter του θεσμού μάς τιμά, την ίδια ώρα που όλοι όσοι βρισκόμαστε πίσω από τη διοργάνωση του αγώνα γνωρίζουμε, οφείλουμε, και έχουμε -με τη σειρά μας- τη διάθεση, τη θέληση και φυσικά την τεχνογνωσία ώστε να τιμήσουμε το ίδιο το Ράλλυ Ακρόπολις».
Στις σημαντικότερες ειδήσεις της ανακοίνωσης του ημερολογίου περιλαμβάνεται και μια εντελώς νέα ιδέα. Πρόκειται για ένα ασφάλτινο ράλλυ, που θα περάσει από την Τσεχία στην Αυστρία και τη Γερμανία, με επίκεντρο την πόλη του Passau στα νοτιοανατολικά της Γερμανίας.
Για την Toyota Gazoo Racing φέτος θα είναι χρονιά εξέλιξης. Θα παρουσιάσει επισήμως και το Yaris Rally2. Θα είναι η πρώτη φορά που η ιαπωνική ομάδα θα έχει αγωνιστικό αυτοκίνητο στην κατηγορία WRC2.
Οι αγώνες του WRC για το 2023