Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Απρ 2024
Ελλάδα

Υψηλές θερμοκρασίες με άρωμα… σκουπιδιών!

 

 

 

 

 

 

 

Με μόλις 15 απορριμματοφόρα καλείται φέτος το καλοκαίρι να βγει… καθαρή η Θεσσαλονίκη. Η καθυστέρηση λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών στην ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την επισκευή των οχημάτων του δήμου τινάζει στον αέρα την αποκομιδή, αναφέρει δημοσίευμα του «Αγγελιοφόρου».

Τα σκουπίδια έχουν ήδη αρχίσει να συσσωρεύονται στις γειτονιές, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται σε στενά και δρόμους στα περιφερειακά δημοτικά διαμερίσματα.

Η διοίκηση του δήμου τελεί ακόμη εν αναμονή της έγκρισης του διαγωνισμού, ύψους 2,3 εκατ. ευρώ, που διενεργήθηκε στα τέλη Μαΐου υπό τα δακρυγόνα των ΜΑΤ, λόγω αντιδράσεων μερίδας των εργαζομένων. Η αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι διαδικασίες κατακύρωσης στον ανάδοχο, κάτι που στην καλύτερη περίπτωση αναμένεται τον ερχόμενο μήνα. Ωστόσο, λόγω του ύψους του κονδυλίου του διαγωνισμού, απαιτείται και προσυμβατικός έλεγχος, με αποτέλεσμα οι εκτιμήσεις για ταχεία ευόδωση της υπόθεσης να είναι δυσοίωνες και σίγουρα δεν αναμένεται, στην καλύτερη περίπτωση, πριν από τον Αύγουστο.

Αυτό σημαίνει ότι το κρίσιμο, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου η Θεσσαλονίκη θα αντιμετωπίσει και πάλι βουνά σκουπιδιών. Άλλωστε ακόμη και ο διαγωνισμός για την προμήθεια ανταλλακτικών, ύψους 750.000 ευρώ, που θα βοηθούσε το δήμο να επιδιορθώσει ορισμένα απορριμματοφόρα, βρίσκεται κολλημένος από τις αρχές Απριλίου στην περίφημη Γενική Διεύθυνση Κρατικών Προμηθειών, η οποία καθυστερεί χαρακτηριστικά να συνεδριάσει.

Εμφανώς καλύτερα είναι τα δεδομένα στον τομέα της ανακύκλωσης. Πέντε νέα υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας εντάχθηκαν στο στόλο οχημάτων του δήμου, στο πλαίσιο των όρων της σύμβασης που έχει υπογράψει η δημοτική αρχή με την Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης, κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους τρία απορριμματοφόρα, ενώ αναμένονται άλλα δύο, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, κατά τη διαδικασία παραλαβής.

Γραφειοκρατικές διαδικασίες ή άλλα προβλήματα που δημιούργησαν καθυστερήσεις στην επίλυση των θεμάτων λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού τείνουν να ξεπεραστούν, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, σημειώνοντας ότι οι ποσότητες της ανακύκλωσης αυξάνονται με σταθερό ρυθμό. Ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ήδη τοποθετήσει 4.500 μπλε κάδους σε όλη την πόλη και έπεται η τοποθέτηση άλλων περίπου 500, κυρίως σε στενούς δρόμους της Άνω Πόλης, των Σαράντα Εκκλησιών και της ε’ δημοτικής κοινότητας.

Related posts