Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Απρ 2021
Ελλάδα

Η κακοκαιρία χτύπησε όλη τη χώρα. Διαβάστε ποιές περιοχές αντιμετωπίζουν προβλήματα

Σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας έχει προκαλέσει η κακοκαιρία. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η περιοχή της Κισσάμου στα Χανιά λόγω των έντονων βροχοπτώσεων. Ερπυστριοφόρο της Πυροσβεστικής σπεύδει στην περιοχή για να παρέμβει όπου υπάρχει ανάγκη. Προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων από πτώσεις δένδρων περιμετρικά της πόλης των Ιωαννίνων.

 

Συγκεκριμένα, η Τροχαία Ιωαννίνων προχώρησε σε εκτροπή της κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων- Κακκαβιάς, στο ύψος του αεροδρομίου Ιωαννίνων, ενώ προβλήματα σημειώνονται και στην παλαιά εθνική οδό Ιωαννίνων-Γρεβενών, στο ύψος της Αμφιθέας.

 

Στα ορεινά του νομού Ιωαννίνων χιονίζει από τη νύχτα χωρίς ωστόσο, να υπάρχουν μέχρι τώρα προβλήματα στους δρόμους των χωριών που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 1.000 μέτρων.

 

Λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, τις προηγούμενες ημέρες, σημειώθηκαν πτώσεις βράχων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Κόνιτσας- Δίστρατου- Βασιλίτσας και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο από το ένα ρεύμα.

 

Στην περιοχή της Κισσάμου έχουν αναφερθεί τα περισσότερα προβλήματα που δημιούργησε στα Χανιά το κύμα κακοκαιρίας το οποίο έχει ως κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες βροχοπτώσεις. Όπως ανακοινώθηκε, ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης, που επισκέφθηκε την περιοχή κινεί ήδη τις διαδικασίες ώστε η Κίσσαμος να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

 

Στην περιοχή του Κουρφαλώνα υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση υδάτων και στο σημείο επιχειρούν μηχανήματα για τον καθαρισμό της περιοχής. Στις περιοχές Ποταμίδα και Βουλγάρω «φούσκωσαν» ρέματα κοντά σε δύο σπίτια, ενώ στην περιοχή των Βουκολιών αναφέρθηκε εισροή υδάτων σε δύο κατοικίες.

 

Στην περιοχή της Κισσάμου σπεύδει ερπυστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής από τα Χανιά, προκειμένου να παρέμβει όπου και αν κριθεί

Από την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων ανακοινώθηκε ότι, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν, θα πρέπει οι κάτοικοι και οι πολίτες να αποφεύγουν να κινούνται σε όλο το επαρχιακό, δημοτικό και αγροτικό δίκτυο του δήμου Κισσάμου λόγω πλημμυρών και κατολισθήσεων.

 

Ο δρόμος από Καλουδιανά προς Καστέλι (παλαιά εθνική) που διέρχεται ο Κακοπέρατος ποταμός είναι κλειστός και η διαδρομή θα γίνεται από το νέο οδικό δίκτυο.

 

Η επικοινωνία με το Καστέλι θα γίνεται μόνο από την νέα εθνική οδό με πολύ προσοχή.

 

Από τον δήμο Κισσάμου ανακοινώθηκε ότι λόγω έκτακτης ανάγκης επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα των ιδιωτών εργολάβων ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο του δήμου όλων των δημοτικών ενοτήτων μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης εξαιρουμένου του βόρειου οδικού άξονα.

 

Κατολισθήσεις αναφέρθηκαν στη θέση Τοπόλια, ενώ σε μερική επιφυλακή βρίσκεται η διοίκηση πυροσβεστικών υπηρεσιών Χανίων. Στην περιοχή του δήμου Χανίων η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση υδάτων από υπόγεια σπιτιών στην Αγιά, ενώ στην περιοχή Σταυρού αναφέρθηκαν μεγάλες συγκεντρώσεις υδάτων σε περιοχές όπου είχαν μπαζωθεί ρέματα. Στο σημείο βρίσκονται μηχανήματα καθαρισμού.

 

Στο Μαίναλο, το χιόνι φτάνει σε ύψος τα 20 εκατοστά, στη Βυτίνα υπάρχει χιονόστρωση, ενώ χιονίζει ως τις παρυφές της Τρίπολης.

 

Αποκλεισμένο είναι το χωριό Κοσμάς στη Νότια Κυνουρία και με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία προς τα χωριά του Φαλάνθου, χωρίς όμως τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

 

Επίσης, σημειώνεται χιονόπτωση τόσο στην ορεινή Λακωνία όσο και την ορεινή Κορινθία, γι’ αυτό και οι οδηγοί που κινούνται στο ορεινό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου, πρέπει απαραιτήτως να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

 

Χιόνια θα συναντήσουν, επίσης, όσοι κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης- Σπάρτης.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό δίκτυο και υπάρχει αυξημένη ετοιμότητα στον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα.

 

Προβλήματα υπάρχουν από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών, στη Λακωνία και συγκεκριμένα στο επαρχιακό και το αγροτικό δίκτυο των χωριών βόρεια του Γυθείου, Πλάτανος, Κονάκια, Κρήνη, Σιδηρόκαστρο, στα χωριά του τέως δήμου Σμήνους, στην περιοχή της Άρνας και σε χωριά του τέως δήμου Θεραπνών.

 

Για τις περιοχές αυτές, η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Ντία Τζανετέα πρόκειται να υποβάλει αίτημα ώστε να κηρυχτούν οι περιοχές αυτές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Related posts