Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2024
Κόσμος

Τραυματισμοί σε επεισόδια στη Σερβία για τους Ρομά

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθησαν την Κυριακή στο προάστιο Ρέσνικ του Βελιγραδίου, μεταξύ αστυνομικών και πολιτών, όπου οι τελευταίοι αντιδρούν στην εγκατάσταση Ρομά.

 

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα κατοίκων προσπάθησε την Κυριακή να εμποδίσει την τοποθέτηση λυόμενων σπιτιών, στα οποία θα εγκατασταθούν Ρομά από συνοικία του νέου Βελιγραδίου. Κατά την επέμβαση της αστυνομίας, που συνέλαβε τέσσερα άτομα, ξέσπασαν συγκρούσεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 12 αστυνομικοί και δύο πολίτες.

 

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα από χτυπήματα με πέτρες και τούβλα στο στρατιωτικό – πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Βελιγραδίου και αφού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στους 11 πήραν εξιτήριο, ενώ ένας υποβλήθηκε σε πρόσθετες εξετάσεις. Στο κέντρο υγείας της περιοχής μεταφέρθηκαν με τραύματα στο κεφάλι δύο κάτοικοι της περιοχής, 31 και 25 ετών.

 

Την έντονη διαμαρτυρία του για τα ρατσιστικά, όπως τόνισε, επεισόδια, εξέφρασε ο δήμαρχος Βελιγραδίου Ντράγκαν Τζίλας.

 

«Όταν ένας πολίτης αποφασίζει να επιτεθεί σε άλλον άνθρωπο και να τον τραυματίσει με πέτρες ή μπουκάλια, τότε παύει να είναι πολίτης, που προστατεύεται από τους νόμους και γίνεται χούλιγκαν. Όλοι εκείνοι που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς πρέπει να τιμωρηθούν» υπογράμμισε ο κ. Τζίλας.

Related posts