Νέα δεδομένα προκύπτουν στην υπόθεση που αφορά τις συνθήκες θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, καθώς συνεχίζεται η ανακριτική έρευνα με την εξέταση μαρτύρων και τη συλλογή στοιχείων από το ιατρείο της οδού Καρνεάδου.
Την ίδια ώρα, οι συνήγοροι του γιατρού Ηλία Θεοδωρόπουλου, Νίκος Αγαπηνός και Τέλλος Αγαπηνός, γνωστοποίησαν ότι περιορίζουν την εκπροσώπησή τους αποκλειστικά στον ίδιο και παραιτούνται από την υπεράσπιση της έτερης κατηγορουμένης, συζύγου του.
Σε ανακοίνωσή τους, οι δύο δικηγόροι αναφέρουν ότι η απόφαση ελήφθη «για λόγους αμιγώς νομικούς», καθώς ο περιορισμός της εκπροσώπησης είναι, όπως σημειώνουν, «δικονομικά αναγκαίος εκ της πραγματολογικής διαφοροποίησης της υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων».
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι, εφόσον κριθεί σκόπιμο, θα αναπτύξουν αναλυτικά τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή τους.
Η κατάθεση της 61χρονης νοσηλεύτριας
Ενώπιον του 22ου τακτικού ανακριτή κατέθεσε 61χρονη συνταξιούχος νοσηλεύτρια, η οποία εργαζόταν με ημιαπασχόληση στο ιατρείο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η μάρτυρας διαφοροποίησε σημαντικό σημείο της αρχικής κατάθεσής της στην Αστυνομία. Αρχικά είχε αναφέρει ότι αποχώρησε από το ιατρείο στις 16:15 και πως δεν γνώριζε τι είχε συμβεί με τον Γιώργο Μαζωνάκη.
Κατά την κατάθεσή της στον ανακριτή, ωστόσο, φέρεται να διευκρίνισε ότι παρέμεινε στον χώρο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αποδίδοντας την αρχική αναφορά στην ώρα αποχώρησής της στο γεγονός ότι δεν είχε συναίσθηση του χρόνου.
«Ήμουν στο ιατρείο όταν συνέβησαν όλα. Αρχικά είχα πει ότι έφυγα 16:15 γιατί δεν είχα συναίσθηση του χρόνου. Έφυγα αργότερα», φέρεται να κατέθεσε.
Η 61χρονη νοσηλεύτρια φέρεται επίσης να περιέγραψε τις στιγμές που ακολούθησαν το περιστατικό, κάνοντας λόγο για κλίμα πανικού στο ιατρείο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κάποια στιγμή η γιατρός κάλεσε όλες τις εργαζόμενες στο γραφείο της.
«Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι»
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σημείο της κατάθεσης που αφορά τον 58χρονο κατηγορούμενο γιατρό.
Η μάρτυρας φέρεται να υποστήριξε ότι, μετά τη μεταφορά του Γιώργου Μαζωνάκη από το ΕΚΑΒ, ο γιατρός απευθύνθηκε στις εργαζόμενες λέγοντας:
«Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η νοσηλεύτρια ανέφερε ακόμη ότι δεν είχε καμία επικοινωνία με την κατηγορούμενη γιατρό μετά τον θάνατο του τραγουδιστή.
Η δικηγόρος των εργαζομένων του ιατρείου, Κατερίνα Κώστη, δήλωσε ότι οι εργαζόμενες καταθέτουν όσα αντιλήφθηκαν, ανάλογα με τον χώρο στον οποίο βρίσκονταν και τον χρόνο κατά τον οποίο βρέθηκαν εκεί, προκειμένου να συνεισφέρουν στην ανακριτική έρευνα.
Τι εξετάζεται για τη χορήγηση μέθης
Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ανάκρισης εξετάζεται και αναφορά άλλης μάρτυρος σχετικά με τη χορήγηση μέθης στον Γιώργο Μαζωνάκη.
Η συγκεκριμένη κατάθεση εξετάζεται σε συνδυασμό με όσα φέρεται να υποστήριξε κατά την απολογία της η 56χρονη προφυλακισμένη γιατρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ίδια δεν έκανε αναφορά σε χορήγηση μέθης ή άλλης ουσίας και φέρεται να αρνείται ότι χορήγησε μέθη στον τραγουδιστή.
Η δικηγορική εταιρεία «Νίκος Αγαπηνός και Συνεργάτες», η οποία εκπροσωπεί την κατηγορούμενη, έχει δηλώσει ότι, λόγω της εν εξελίξει ανακριτικής διαδικασίας και σεβόμενη τη Δικαιοσύνη, θα απέχει από προσπάθειες μεταφοράς της υπόθεσης στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
Στο μικροσκόπιο ο απινιδωτής
Παράλληλα, οι Αρχές εξετάζουν και την τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποιήθηκε τις κρίσιμες στιγμές με την εταιρεία που είχε προμηθεύσει το ιατρείο με απινιδωτή.
Ο υπεύθυνος της εταιρείας ιατρικού εξοπλισμού, Γιώργος Αδαμόπουλος, περιέγραψε στο ΕΡΤnews ότι δέχθηκε κλήση από το ιατρείο, αρχικά από νοσηλεύτρια, ενώ στη συνέχεια, όπως ανέφερε, στη συνομιλία συμμετείχε και η κατηγορούμενη γιατρός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, από τη συνομιλία προέκυψε ότι η μπαταρία του απινιδωτή τοποθετήθηκε εκείνη τη στιγμή. Όπως ανέφερε, το μηχάνημα είχε αγοραστεί τον Ιούλιο του 2022 και μέχρι τότε δεν είχε χρησιμοποιηθεί.
Ο ίδιος περιέγραψε ακόμη ότι η τηλεφωνική επικοινωνία διακόπηκε απότομα και πως στη συνέχεια άκουσε ανδρική φωνή να τον ευχαριστεί. Όπως ανέφερε, από όσα άκουσε αντιλήφθηκε ότι επρόκειτο για επείγουσα κατάσταση.
Στο επίκεντρο και το μηχάνημα υδροθεραπείας
Ένα ακόμη στοιχείο που εξετάζεται αφορά το μηχάνημα υδροθεραπείας που υπήρχε στο ιατρείο.
Η πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Πολύτιμη Λεονάρδου, ανέφερε στο ΕΡΤnews ότι κατά τον έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί στο ιατρείο τον Νοέμβριο του 2025 είχε καταγραφεί μηχάνημα υδροθεραπείας.
Ωστόσο, σύμφωνα με την ίδια, κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε την επομένη του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη, το συγκεκριμένο μηχάνημα δεν βρισκόταν πλέον στον χώρο.
Όπως ανέφερε, ο κ. Θεοδωρόπουλος είχε υποστηρίξει ότι το μηχάνημα ήταν χαλασμένο και είχε απομακρυνθεί.
Το συγκεκριμένο στοιχείο βρίσκεται πλέον στο πλαίσιο της έρευνας, καθώς εξετάζονται οι συνθήκες υπό τις οποίες πραγματοποιήθηκε η διαδικασία που συνδέεται με την υδροθεραπεία.
Η ανακριτική διαδικασία συνεχίζεται με τις καταθέσεις των εργαζομένων του ιατρείου.
Σήμερα Τρίτη αναμένεται να καταθέσει ακόμη μία υπάλληλος, η οποία δεν είχε δώσει προανακριτική κατάθεση στην Αστυνομία, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες εργαζόμενες.
Οι καταθέσεις τους αναμένεται να συμβάλουν στην αποτύπωση όσων συνέβησαν στο ιατρείο κατά τις κρίσιμες ώρες, ενώ παράλληλα οι αρχές αξιολογούν το σύνολο των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο της ανάκρισης.

