Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
25 Φεβ 2020
SLIDER

Χάος στο ελληνικό μπάσκετ! Σύσκεψη με καταγγελίες και αποχωρήσεις!

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, είχε τη…. φαεινή ιδέα το απόγευμα της Παρασκευής να πάρει την απόφαση και να να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη το βράδυ της ίδιας ημέρας για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Η σύσκεψη έγινε με την παρουσία των ισχυρών ανδρών του Ολυμπιακού, του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ καθώς και εκπροσώπων της ΕΟΚ και του ΕΣΑΚΕ.

Κίνηση πανικού, διότι σύσκεψη για το καλό του ελληνικού μπάσκετ πρέπει να γίνεται με όλους τους εκπροσώπους των ομάδων και όχι επιλεκτικά!

Για να αφήσουμε τα σχόλια στην άκρη και να συνεχίσουμε στο χρονικό της σύσκεψης, στο Υπουργείο βρέθηκαν εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, η νομική σύμβουλος της ΚΑΕ, Μαργαρίτα Θάνου και ο Γενικός Διευθυντής, Θεμιστοκλής Καρβουτζής. Από τον Ολυμπιακό ήταν οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος, ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας, ο team manager Χρήστος Μπαφές και ο διευθυντής μάρκετινγκ, Νίκος Λεπενιώτης και ο  δικηγόρος Λάμπρος Άδαμος. Την ΑΕΚ εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Μάκης Αγγελόπουλος και ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος εκπροσώπησε τόσο τον ΠΑΟΚ όσο και τον ΕΣΑΚΕ.

Αντί του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου βρέθηκε στη συνάντηση ο Αριστείδης Γολέμης (αντιπρόεδρος ΕΟΚ).

Στο γραφείο για τη σύσκεψη μπήκαν μόνο ο οι Γολέμης, Γιαννακόπουλος, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, Γιώργος Αγγελόπουλος, Μάκης Αγγελόπουλος, Γιώργος Σκινδήλιας και εκπρόσωπος της αστυνομίας Ταξίαρχος Δημήτρης Αθνασόπουλος, φυσικά μαζί με τον Υφυπουργός Αθλητισμός Γιώργος Βασιλειάδης και ο ΓΓΑ Ιούλιος Συναδινός.


Κόντρα Γιαννακόπουλου με Γ. Αγγελόπουλο!

Μόλις 1.30 ώρα μετά την έναρξη της σύσκεψης, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε, λέγοντας πως υπήρχαν προσκλήσεις από την πλευρά του Ολυμπιακού, ενώ κατηγόρησε τον Γιώργο Αγγελόπουλο πως τον έσπρωξε.

Ακούστε το ηχητικό με τις καταγγελίες του Δ. Γιαννακόπουλου στον ΣπορFM:

Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκοι» καταγγέλλουν ότι ο Γιαννακόπουλος έφτυσε τον Σκινδήλια, ενώ φεύγοντας φώναζε «να μ’ απειλεί εμένα ο πορνόγερος; Αλλά εδώ είμαστε, όλα εδώ πληρώνονται». Ανάμεσα σε άλλα, δε, κατά την αποχώρησή του ο διοικητικός ηγέτης του «τριφυλλιού» αναρωτήθηκε: «Τι ήθελε ο υφυπουργός Παρασκευή βράδυ, σόου»;


Λίγο μετά τις 12 και με τη σύσκεψη να έχει ολοκληρωθεί οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έκαναν δηλώσεις στους εκπροσώπους του Τύπου, τονίζοντας πως δεν ισχύει η καταγγελία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

“Για πρώτη φορά η Πολιτεία και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της ισονομίας και της διαιτησίας στο μπάσκετ. Με πρωτοβουλία του κ. Υπουργού μαζευτήκαμε εδώ όλοι. Κοινή διαπίστωση είναι πως υπάρχει πρόβλημα και των ομάδων στον ΕΣΑΚΕ και όσων συμμετέχουν.  Διαφωνίες υπάρχουν για την λύση, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα για το θέμα της ελληνικής διαιτησίας, για το οποίο ελπίζουμε να βρεθεί λύση. Σήμερα έγινε η διαπίστωση του προβλήματος από όλους. Είχε προηγηθεί και από τον ΕΣΑΚΕ. Προφανώς θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες. Το ματς της Κυριακής δεν θα γίνει”, είπε αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια ρωτήθηκε για την καταγγελία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου:

“Απαιτείται σύνεση και ηρεμία. Δεν έχει γίνει αυτό που κατήγγειλε ο κ. Γιαννακόπουλος. Έγινε κάτι άλλο, αλλά δεν χρειάζεται να το πούμε. Η συμφωνία που έγινε είναι πως χρειάζεται σύνεση και ψυχραιμία. Δεν υπάρχει τίποτα, ηρεμία. Υπάρχει πολιτική βούληση να λυθεί το θέμα και μένουμε εκεί”, δήλωσε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος τόνισε πως “σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη, να απουσιάζει ο πρόεδρος της ΕΟΚ, δείχνει ασέβεια στην αξιέπαινη προσπάθεια του Υφυπουργού. Πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση”.


«Αντίο, αντίο εκεί στην Α2»

Ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε αποχωρήσει από τη σύσκεψη, περίμενε στην είσοδο του Υπογείου. Μόλις κατέβηκαν  οι αδερφοί Αγγελόπουλοι, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φανερά εκνευρισμένος άρχισε να φωνάζει: «Επάνω έκανες τσαμπουκάδες Γιώργο. Πάνω ήξερες να κάνεις μαγκιές. 200 αστυνομικούς χρειάζεσαι για να φύγεις. Γεια σας γεια σας. Εκεί στην Α2. Αντίο αντίο εκεί στην Α2. Επάνω μου έλεγες κατέβα κάτω να παίξεις ξύλο. Πάνω μου έλεγες θα σου κάνω και θα σου δείξω. Αυτοί είναι οι πρόεδροί σας γαύροι. Θρυλικοί μάγκες Αγγελόπουλοι. Α ρε τεράστιοι».


Βασιλειάδης: “Έγινε το πρώτο βήμα”

Παρά τα όσα συνέβησαν, ο Υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης ανέφερε πως… πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα για την ομαλοποίηση της κατάστασης!

«Μετά το αδιέξοδο του τελευταίου μήνα και το διαφαινόμενο αδιέξοδο μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος αποφάσισα να γίνει μία σύσκεψη με τους επικεφαλής των ομάδων και των φορέων για να συζητήσουμε επί της ουσίας για να βρεθεί μία λύση. Ο πρώτο στόχος ήταν να διασφαλίσουμε ότι την Κυριακή δεν θα υπάρξει κίνδυνος για τον οποιονδήποτε. Αυτό επετεύχθη. Ήρθαμε σε συμφωνία με τον ΕΣΑΚΕ. Το δεύτερο θέμα που ήθελα να θέσω ήταν να ξεκινήσει μία διαδικασία συζήτησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης. Δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο και δεν θα λείψουν οι εντάσεις και οι διαφωνίες. Να υπάρξει κοινή συνισταμένη για τους κανόνες και τις διαφωνίες. Νομίζω ότι και αυτό επετεύχθη. Συνεχίζουμε από Δευτέρα με θεματοφύλακα τη Γ.Γ.Α. να βρούμε μία λύση. Ο αγώνας δεν αναβάλλεται, αλλά δεν θα γίνει. Από ‘κει και μετά, ο ΕΣΑΚΕ και οι ομάδες δεσμεύτηκαν να φέρουν προτάσεις και ένα πλάνο για να υλοποιηθεί. Δεν πήραμε δέσμευση από την ΕΟΚ λόγω της απουσίας του επικεφαλής της. Περιμένουμε…», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλειάδης και πρόσθεσε:

«Δεν θέλω να αναφερθώ σε κάτι άλλο αυτή την στιγμή και έτσι όπως τελείωσε η συνάντηση δεν θέλω να ασχοληθώ με τίποτα άλλο, που να ρίξει λάδι στη φωτιά και θα μας αποσπάσει από τη συζήτηση. Οτιδήποτε άλλο ρίχνει νερό στον μύλο μίας αδιέξοδης κόντρας».

Για το αν είναι αισιόδοξος: «Υπάρχει μία συμφωνία ότι θα καταλήξουν σε πέντε προτάσεις και μετά θα δουν το θέμα της διαιτησίας. Έχει γίνει το πρώτο βήμα, αλλά έχουμε δρόμο μπροστά μας. Υπάρχουν διαφωνίες. Προφανώς υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και από τη δική μου την πλευρά. Στη διαιτησία και στην οργάνωση της δομής δεν έχω περιθώρια παρέμβασης. Με τέτοιες πρωτοβουλίες πρέπει να βρω λύση. Δεν έχει νόημα να αναπαράγουμε και να εμβαθύνουμε τις εντάσεις. Υπήρξε ομοθυμία ότι θα πρέπει να βρεθεί μία λύση».

Για τις καταγγελίες του Δημήτρη Γιαννακόπουλου: «Δεν θέλω να σχολιάσω. Στημένο γιατί; Για ποιον λόγο; Θα ήταν στημένο αν ικανοποιούνταν τα αιτήματα κάποιου. Υπήρχαν εντάσεις που δεν πρέπει να αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε κανόνες».

Για το αν θα είναι «παρών» σε κάποια συνάντηση: «Αν χρειαστεί η παρουσία μου σε νόμιμη βάση, θα είμαι. Σαν θεματοφύλακας πάντα».

Για την απουσία του Γιώργου Βασιλακόπουλου: «Δεν έχει λόγο να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Αν κάτσουν να συμφωνήσουν σε πέντε κανόνες, θα έχει γίνει το βήμα».

Για το αν θα γίνει νέα σύσκεψη: «Εάν χρειαστεί θα ξαναγίνει. Νομίζω ότι θα υπάρξει ωριμότητα παρά τις εντάσεις και θα υπάρχουν βούληση να διαφυλάξουν το άθλημα. Όλο αυτόν τον μήνα δεν υπήρξε πρωτοβουλία από τα θεσμικά όργανα να βρεθεί μία λύση».

Για το που θα αγωνίζεται ο Ολυμπιακός την επόμενη σεζόν: «Ό,τι προβλέπει το Πειθαρχικό Δίκαιο του ΕΣΑΚΕ. Δεν κατεβαίνει και πάει βάσει κανονισμού. Θέματα ασφάλειας συζητήσαμε. Επικεντρωθήκαμε στην επόμενης μέρα και να ξεκινήσει σε στέρεες βάσεις το επόμενο».


Κανείς στο ΣΕΦ!

Κανείς δεν θα πάει στο ΣΕΦ την Κυριακή (17/3) για το ντέρμπι ανάμεσα στον Ολυμπιακό με τον Παναθηναϊκό.

Όπως συμφωνήθηκε στη σύσκεψη, το φύλλο αγώνα θα κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ για λόγους ασφαλείας.

Οι «ερυθρόλευκοι»  είχαν εκφράσει από την Πέμπτη (14/3) την πρόθεση να μην κατέβουν, αφού δεν ορίστηκαν ξένοι διαιτητές.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι  κανείς δεν πρόκειται να πάει στο ΣΕΦ την Κυριακή (17/3) για λόγους ασφαλείας και έτσι το φύλλο αγώνα θα κλείσει στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, στον Ολυμπιακό αναμένεται να επιβληθεί τιμωρία!


 

Related posts