Οι πυροβολισμοί που ακούσθηκαν στις 05.30, τα ξημερώματα του Σαββάτου, 23 Μαΐου, στο Μικρολίμανο κινητοποίησε μεγάλη αστυνομική δύναμη που απέκλεισε για λόγους ασφαλείας την περιοχή.
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια τυχαίων αστυνομικών ελέγχων στον Πειραιά. Οι αστυνομικοί έκριναν ύποπτο έναν άνδρα που βρισκόταν έξω από κατάστημα στο Μικρολίμανο και επιχείρησαν να τον ελέγξουν. Δεν ήξεραν όμως με ποιον είχαν να κάνουν.
Ο ύποπτος προσπάθησε να διαφύγει ενώ ταυτόχρονα έβγαλε ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς. Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αντέδρασαν άμεσα και καλύφθηκαν. Ένας από τους αστυνομικούς που δέχθηκε την επίθεση έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε τον άνδρα που του είχε επιτεθεί. Ο άγνωστος μέχρι στιγμής πιστολέρο τραυματίσθηκε και μεταφέρθηκε στο «Αττικόν» νοσοκομείο.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητό τους βρέθηκαν τρία όπλα, ένας γεμιστήρας με 30 σφαίρες και μια τσάντα με έξι χειροβομβίδες. Στο σημείο της συμπλοκής έσπευσαν και ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ). Την προανάκριση ανέλαβε το τμήμα Ανθρωποκτονιών της ΕΛ.ΑΣ.. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για πολύ σκληρό κακοποιό που έχει κάνει 17 ληστείες σε σπίτια, 18 ληστείες σε καταστήματα ενώ το 2019 απεδρασε απο το Μεταγωγών και αναζητείτο.

