Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Σεπ 2026
Κοινωνία

Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο από τους τρεις ληστές στην Κρήτη -Video

Γνωστοί είναι και οι τρείς ένοπλοι που εισέβαλαν χθες το βράδυ στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris στη Χερσόνησο. Οι τρείς ληστές είναι σεσημασμένοι. Οι δύο είναι Κρητικοί και ο τρίτος αλλοδαπός.

Τώρα η κατάστασή τους είναι κρίσιμη και οι γιατροί προσπαθούν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Τι ακριβώς όμως έγινε; Σύμφωνα με το τοπικό κανάλι Creta Post οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της ΕΛΑΣ στην Κρήτη έδωσαν μάχη με τους ληστές με τα καλάσνικοφ.

Το περιστατικό

Ήταν λίγο πριν τις 22:00 όταν τρεις δράστες με καλυμμένα τα πρόσωπα τους εισέβαλαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν προς το κοσμηματοπωλείο προκειμένου να το ληστέψουν.

Οι δράστες σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα ενώ στον χώρο βρίσκονταν αρκετοί άνθρωποι. Κάποιος από τους υπαλλήλους πάτησε το μπουτόν του συναγερμού και λίγα λεπτά αργότερα το ξενοδοχείο είχε περικυκλωθεί από δεκάδες αστυνομικούς.

Οι δράστες άνοιξαν πύρ και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι δύο από τους τρεις ληστές, οι δύο Κρητικοί, υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση καθώς η κατάστασή τους κρίνεται πολύ σοβαρότερη σε σύγκριση με τον τρίτο συνεργό τους. Οι δύο ληστές έχουν τραυματιστεί στο κεφάλι και στα πόδια ενώ ο τρίτος έχει τραυματιστεί στα άνω άκρα.

Οι τρεις άνδρες είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών, και μάλιστα φέρεται να έχουν εμπλακεί σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις. Οι δύο ντόπιοι κατάγονται από την ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου, ενώ ο αλλοδαπός συνεργός τους κατάγεται από την Αλβανία.

Στην σημείο της συμπλοκής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι, δύο Καλάσνικοφ, κλοπιμαία και ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία.