Με ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση εξελίσσεται η έξοδος των εκδρομέων για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, καθώς περισσότεροι από 53.800 οδηγοί εγκαταλείπουν την Αθήνα μέσω των δύο βασικών εθνικών οδικών αξόνων.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, από τα διόδια της Αθηνών – Κορίνθου έχουν διέλθει 30.500 οχήματα, ενώ από την Αθηνών – Λαμίας έχουν περάσει 23.344 οχήματα, με τη ροή να παραμένει αυξημένη όσο πλησιάζει το βράδυ της Παρασκευής.
Η μεγάλη έξοδος έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Αττικής, με τον Κηφισό να βρίσκεται στο «κόκκινο». Στο ρεύμα εξόδου προς Λαμία, τα οχήματα κινούνται με εξαιρετικά χαμηλές ταχύτητες σε μήκος περίπου 12 χιλιομέτρων, καθώς οι καθυστερήσεις ξεκινούν από το ύψος του Μοσχάτου και φτάνουν έως τη Μεταμόρφωση.
Αυξημένη είναι η κίνηση και στην Αττική Οδό, ιδιαίτερα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, όπου καταγράφονται καθυστερήσεις άνω των 45 λεπτών από τον κόμβο Παιανίας έως τον κόμβο Κηφισίας. Παράλληλα, στην Περιφερειακή Υμηττού οι οδηγοί χρειάζονται επιπλέον 10 έως 15 λεπτά από την Πλακεντίας έως την Κηφισίας.
Στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου τα σημαντικότερα προβλήματα εντοπίζονται στο τμήμα από το Δαφνί έως τον Σκαραμαγκά, ενώ επιβαρυμένη παραμένει η εικόνα και σε κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου.
Συγκεκριμένα, αυξημένη κίνηση και καθυστερήσεις καταγράφονται στη λεωφόρο Κηφισού, την Πέτρου Ράλλη, τη Μεσογείων, την Κατεχάκη, τη λεωφόρο Κηφισίας, καθώς και στις λεωφόρους Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Κωνσταντίνου, Σταδίου, Βασιλίσσης Αμαλίας, Ηλιουπόλεως και Ποσειδώνος.
Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου, με τις Αρχές να συνιστούν στους οδηγούς αυξημένη προσοχή και υπομονή, καθώς η κίνηση στους δρόμους παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.
Πηγή: ieidiseis.gr


