Μας δουλεύουν στο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος δίνει τις εντολές στην Αστυνομία

 

Εάν νομίζετε ότι ο κάθε αρχηγός της Αστυνομίας παίρνει πάντα μόνος του πρωτοβουλίες – όταν πρόκειται για πολιτικές συγκεντρώσεις- κάνετε λάθος.
Πόσο λάθος κάνετε εάν πιστεύετε  ότι ο αρχηγός της Αστυνομίας αποφασίζει από μόνος του και δίνει εντολή στις αστυνομικές δυνάμεις να χρησιμοποιήσουν δακρυγόνα, στο Σύνταγμα.
Πρέπει να είναι τρελός για να κάνει κάτι τέτοιο. Και όταν μάλιστα στη Βουλή υπάρχουν 300 βουλευτές που ψηφίζουν για το ασφαλιστικό. Γιατί και ο αρχηγός της Αστυνομίας, υπάλληλος είναι που του έχουν πετσοκόψει το μισθό. Όπως σε όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
Η υποκρισία κάποιων δεν έχει όριο. Η χρήση χημικών προκάλεσε την  έντονη δυσφορία της κυβέρνησης. Πετούσαν οι αντιεξουσιαστές μολότοφ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας χθες για το Ασφαλιστικό. Το αν ήταν σωστό η όχι δεν το κρίνουμε και δεν το σχολιάζουμε.
Όμως να είστε σίγουροι ότι ο αρχηγός ενημέρωσε τον αρμόδιο πολιτικό του προϊστάμενο. Και τώρα σιγά μην πει ο πολιτικός του προϊστάμενος ότι αυτός του έδωσε το πράσινο φώς για χρήση χημικών.
Πάντως με ανακοίνωση της η Κουμουνδούρου στράφηκε κατά της αστυνομίας με αφορμή τα επεισόδια έξω από τη Βουλή, παρότι η ΕΛΑΣ εκτελούσε τις κυβερνητικές εντολές για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων στη διαδήλωση στο Σύνταγμα και τη χρήση δακρυγόνων, η οποία οδήγησε και στον τραυματισμό διαδηλωτών, καθώς και στελεχών της ΛΑΕ.
Αναμένουμε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να διεξαγάγει εξονυχιστικό έλεγχο και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία όσων τα υποθάλπουν πρέπει να τελειώσει».
 
 

Recent Posts

Πετράλωνα: «Πήγε να μου σκίσει τα ρούχα και να με βιάσει»-Σοκάρει η μαρτυρία της καθαρίστριας

Στιγμές τρόμου έζησε το απόγευμα του Σαββάτου (18/05) μία 53χρονη καθαρίστρια, όταν δέχθηκε επίθεση από…

6 ώρες ago

Μπάιντεν: Εξοργιστική η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Δικαστηρίου να ζητήσει εντάλματα για τη σύλληψη Ισραηλινών ηγετών

Η απόφαση του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσει έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για τους…

6 ώρες ago

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Υπερδιπλάσιο ποσοστό για τη ΝΔ από τον δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ

Παρόμοιο σκηνικό με τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις επικρατεί και σε αυτήν της εταιρείας Opinion Poll που…

7 ώρες ago

Τούρκος υπουργός: «Το ελικόπτερο του Ραΐσι ή δεν διέθετε αναμεταδότη ή δεν είχε ποτέ εκ κατασκευής»

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών, Αμπντουλκαντίρ Ουράλογλου, υποστήριξε ότι το ελικόπτερο του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραΐσι…

7 ώρες ago

Λαμία: Σταφυλόκοκκος εντοπίστηκε στα δείγματα των σχολικών γευμάτων που αναλύθηκαν

Στα δείγματα που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος…

8 ώρες ago

Μήπως είδαμε το ίδιο όνειρο;: Μυθιστόρημα της Χαρά Νικολακοπούλου, εκδόσεις Χάρτινη πόλη

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη  Μια ιστορία για τη μοίρα του ανθρώπου και για τη…

8 ώρες ago