Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αναμένεται αύριο Πέμπτη, καθώς στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αύξηση της θερμοκρασίας στα επίπεδα των 20-25 βαθμών, με μικρή άνοδο στα βόρεια, ενώ λίγες βροχές αναμένεται να σημειωθούν στην Κρήτη και στα νότια της χώρας. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.
Νέα επιδείνωση από την Παρασκευή
Την Παρασκευή ο καιρός θα διατηρηθεί τα ξημερώματα βελτιωμένος, ενώ οι άνεμοι τις πρώτες πρωινές ώρες θα παρουσιάσουν εξασθένηση. Ωστόσο, μετά το πέρας των πρώτων ωρών, αναμένεται να προσεγγίσει τη χώρα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειοδυτικά, το οποίο θα σχηματιστεί στην περιοχή της Αδριατικής και θα κινηθεί σταδιακά προς τα νότια.
Η ακριβής πορεία αλλά και η ένταση του βαρομετρικού χαμηλού δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί. Ανάλογα με την εξέλιξή του, θα επηρεάσει αρχικά τα βορειοδυτικά, δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας και στη συνέχεια περισσότερες περιοχές. Ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά και βορειοδυτικά, ενώ οι άνεμοι θα ενισχυθούν και θα φτάσουν κατά τόπους τα 6-7 μποφόρ τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας της Παρασκευής προς το Σάββατο, οι βροχές αναμένεται να επηρεάσουν και περιοχές της Πελοποννήσου, ενώ το πρωί του Σαββάτου (26/9) τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά ηπειρωτικά.
Γενικότερα το Σαββατοκύριακο αναμένεται άστατος καιρός, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα. Η εξέλιξη του βαρομετρικού χαμηλού θα καθορίσει την ένταση και την έκταση των φαινομένων.
Στην Αττική υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές βροχές το Σάββατο, χωρίς όμως να αναμένονται ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα.
Παράλληλα την Κυριακή (27/9), βροχές είναι πιθανό να εκδηλωθούν στην Εύβοια, τις Σποράδες και την ανατολική Βοιωτία, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν το πρωί και τα ανατολικά και βόρεια τμήματα της Αττικής.


