Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
14 Μαΐ 2024
Χωρίς κατηγορία

Η απίστευτη συνταγή για παγωτό γιαουρτιού και “κύματα” σοκολάτας

Υλικά

  • 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
  • 50ml oύζο
  • 2 καψουλάκια βανιλίνης
  • 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
  • 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
  • 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

 

 

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λικέρ και το ούζο.
  2. Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
  3. Τώρα το μίγμα σας έχει φουσκώσει και αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε το μίγμα σε μπολ.
  4. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και ρίχνετε στο μίγμα του παγωτού τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε ελαφρά έτσι ώστε να κάνει κύματα η σοκολάτα στο μίγμα κι όχι να ενσωματωθεί πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.
  5. Σερβίρετε το παγωτό κόβοντας σε μπάλες με ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με γλυκό κουταλιού της επιλογής σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος

Related posts