Υλικά
- 1 κονσέρβα φυτική σαντιγί
- 50ml oύζο
- 2 καψουλάκια βανιλίνης
- 1 κονσέρβα γάλα ζαχαρούχο
- 500γρ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
- 200γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Διαδικασία
- Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει. Προς το τέλος προσθέτετε το λικέρ και το ούζο.
- Ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα, τις βανίλιες και συνεχίζετε το χτύπημα για 2-3 λεπτά ακόμη.
- Τώρα το μίγμα σας έχει φουσκώσει και αφρατέψει πάρα πολύ. Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε λίγο ακόμη να ενσωματωθεί. Όταν ομογενοποιηθούν τα υλικά αδειάζετε το μίγμα σε μπολ.
- Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα και ρίχνετε στο μίγμα του παγωτού τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύετε ελαφρά έτσι ώστε να κάνει κύματα η σοκολάτα στο μίγμα κι όχι να ενσωματωθεί πλήρως. Σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στην κατάψυξη να παγώσει το παγωτό.
- Σερβίρετε το παγωτό κόβοντας σε μπάλες με ειδικό σκουπ και γαρνίροντας με γλυκό κουταλιού της επιλογής σας.
Πηγή: olivemagazine.gr
Φωτογραφία: Στέλιος Κρεββατόπουλος
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Γάζα: Πώς η «Στάζι» της Χαμάς κατασκόπευε τους Παλαιστινίους
Ο ηγέτης της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ, είχε υπό την επίβλεψή του, επί σειρά ετών, μια μυστική αστυνομική δύναμη τα μέλη…