Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
17 Μαρ 2025
Ελλάδα

Διασώθηκαν 48 μετανάστες στη Μυτιλήνη – H ανακοίνωση του Λιμενικού

Όταν το Λιμενικό ενημερώθηκε για ακυβέρνητη λέμβο στη θαλάσσια περιοχή στη Μυτιλήνη ξεκίνησε αμέσως η επιχείρηση σωτηρίας. Η ανακοίνωση του Λιμενικού αναφέρει:

«Πρωινές ώρες σήμερα Κυριακή (13/8) Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή της Αγριελιάς ν. Λέσβου, μία (01) πνευστή ακυβέρνητη λέμβο, στην οποία επέβαινε ικανός αριθμός ατόμων.

Άμεσα το πλήρωμα του σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση σαράντα οκτώ (48) αλλοδαπών, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Μυτιλήνης.

Τρεις από τους διασωθέντες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “Bοστάνειο” για την παροχή πρώτων βοηθειών, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, ενώ η λέμβος βυθίστηκε».