Το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου, στις 21:00, η σειρά συναυλιών Parklife στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Leonard Cohen, με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τον θάνατο του σπουδαίου Καναδού δημιουργού. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Ξέφωτο, με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.
Ποιητής, συγγραφέας και τραγουδοποιός, ο Cohen δημιούργησε ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό σύμπαν, όπου η ποίηση συναντούσε τη μουσική και οι στίχοι του κινούνταν ανάμεσα στο ερωτικό, το υπαρξιακό και το πνευματικό. Τραγούδια όπως τα «Suzanne», «Bird on the Wire», «Famous Blue Raincoat» και «Hallelujah» τον ανέδειξαν σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες μορφές της διεθνούς μουσικής σκηνής.
Η ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα
Ξεχωριστή θέση στη ζωή του Cohen κατείχε η Ελλάδα και ιδιαίτερα η Ύδρα, την οποία ανακάλυψε το 1960 και αποτέλεσε για τον ίδιο τόπο έμπνευσης, δημιουργίας και προσωπικής ελευθερίας. Η σχέση του με το νησί παρέμεινε καθοριστική σε όλη τη διαδρομή του.
Στη συναυλία συμμετέχει ο γιος του, Adam Cohen, μεταφέροντας τη δική του βιωματική σχέση με το έργο του πατέρα του. Μαζί του θα εμφανιστούν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ άλλων οι Κ. ΒΗΤΑ, Vassilikos, Δήμητρα Γαλάνη, George Gaudy, Nalyssa Green, Στάθης Δρογώσης, Πάνος Μουζουράκης, Έλλη Πασπαλά, Νίκος Πορτοκάλογλου, Μανώλης Φάμελλος και οι Σκιαδαρέσες.
Μια μουσική βραδιά στο Ξέφωτο τιμά έναν δημιουργό που άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στο σύγχρονο τραγούδι. Μέγας Δωρητής Προγραμματισμού ΚΠΙΣΝ είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).


