Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Μαΐ 2024
SLIDER

Από τις 15 Μαΐου αναμένεται να παραταθεί το ωράριο κυκλοφορίας

Όσο συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και όσο μειώνονται οι εισαγωγές στα νοσοκομεία τόσα επιστρέφουμε στην κανονικότητα. Βήμα βήμα γίνονται όλα αλλά τουλάχιστον πηγαίνουμε καλά. Όσο γίνονται πάνω από 100.000 εμβολιασμοί κάθε μέρα, κάθε μέρα που περνάει έχουμε 100.000 συμπολίτες μας που αρχίζουν να αποκτούν ανοσία. Και αυτό βοηθάει στη χαλάρωση των μέτρων.

Ενόψει του ανοίγματος της τουριστικής περιόδου θα αλλάξουν αρκετά στη ζωή μας. Ήδη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή προκειμένου να δώσει το «πράσινο φως» για χαλάρωση των μέτρων έτσι ώστε με την έναρξη του τουρισμού και την επιχείρηση εμβολιασμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, να βελτιωθεί η καθημερινότητά μας και να γίνει λίγο πιο ευχάριστη η ζωή μας.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, η εστίαση αναμένεται να έχει σύντομα τη μεγαλύτερη χαλάρωση, με το ωράριο κυκλοφορίας να μεταφέρεται έως τα μεσάνυκτα αφού και η εστίαση θα λειτουργεί έως και τις 12 το βράδυ.

Ο κ. Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η αφαίρεση όλων των μέτρων στήριξης δεν είναι συνετή. Κάποια μέτρα θα συνεχιστούν και αφού η αγορά λειτουργεί», ενώ πρόσθεσε ότι «αρχές Ιουνίου και ανάλογα με την πρόοδο των εμβολιασμών θα ανοίξουν και οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση». «Αν όλα πάνε καλά στις 17 του μήνα θα ανοίξουμε τα γυμναστήρια, αρχικά για τους εμβολιασμένους… ».

Θέμα λίγων ημερών είναι και η κατάργηση του sms για ψώνια στα μαγαζιά, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης. Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως από τις 15 Μαΐου θα ξεκινήσει η άρση των SMS μετακίνησης, τουλάχιστον για το λιανεμπόριο. «Από τις 15 του μηνός λογικά το ωράριο στην εστίαση θα πάει 12 το βράδυ, και έπειτα από μία – δύο εβδομάδες θα διευρυνθεί περαιτέρω. Σχετικά με τα click away και click inside τελειώνουν στις 14 του μηνός» επισήμανε ο ίδιος.Η νυκτερινή απαγόρευση αντί να ξεκινάει στις 11 θα ξεκινάει τα μεσάνυκτα.

 

 

 

Related posts