Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: Η Ευρώπη ακολουθεί ένα δρόμο που βολεύει τους ισχυρούς

Η Ευρώπη ακολουθεί ένα δρόμο που βολεύει τους ισχυρούς, και ο οποίος επιβάλλεται στους υπόλοιπους, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μητρόπουλου με τίτλο «Αριστερά και Ευρώπη – Η Κύπρος αλλάζει την ατζέντα».

Παράλληλα ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρατήρησε πως «δεν καλείται η Ευρώπη να μιλήσει σχετικά με το γιατί δεν τηρεί βασικές αρχές και αξίες του ευρωπαϊκού οικοδομήματος αλλά καλείται η Αριστερά να επιβεβαιώσει ότι παραμένει ευρωπαϊκή ανεξαρτήτως προς τα πού πάει η Ευρώπη».

Αναφερόμενος στην Κύπρο, ο κ. Τσίπρας είπε πως το θέμα της Λευκωσίας δείχνει ότι μια κυβέρνηση του «ναι» δεν μπορεί να υπερασπιστεί το «όχι» ενός λαού και πως στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους.

Μάλιστα είπε πως η Κύπρος πήγε για διαπραγμάτευση «απελπιστικά μόνη» με ευθύνη της ελληνικής πλευράς ενώ τόνισε ότι μετά την Κύπρο, η πολιτική του μνημονίου δεν εξασφαλίζει ούτε τις καταθέσεις.

Σχετικά με το ζήτημα των συμμαχιών – που θίγεται στο βιβλίο – ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν την επιλογή της υποψηφιότητας Μητρόπουλου πριν 2,5 χρόνια στις περιφερειακές εκλογές, που ήταν μέρος της στρατηγικής επιλογής για άνοιγμα και σε άλλους χώρους της Αριστεράς και του σοσιαλιστικού χώρου με στόχο την ευρύτερη συνεργασία.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο ΚΚΕ, το οποίο, όπως σημείωσε, κατάφερε να αγνοήσει ακόμα και την αλλαγή των συσχετισμών που έδειξαν οι τελευταίες εκλογές, όταν η συσπείρωση των αντιμνημονιακών δυνάμεων έγινε γύρω από το ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας απαντώντας στο ερώτημα που θέτει το βιβλίο, αν η Αριστερά είναι έτοιμη να αντιτάξει ένα άλλο σχέδιο στη σημερινή κατάσταση, ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί συνέχεια να εμπλουτίζει την ανάλυση του και σημείωσε πως «αν θες να είσαι σοβαρός, και εμείς θέλουμε να είμαστε σοβαροί, απόλυτα έτοιμος στο ραντεβού με την ιστορία ποτέ δεν θα είσαι. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν και είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση».

Related posts