Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Μαΐ 2024
Πολιτική

Τριήμερη επίσκεψη του Σιμόν Πέρες στην Αθήνα

Στην Αθήνα φθάνει τη Δευτέρα για τριήμερη επίσημη επίσκεψη ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η τελετή υποδοχής του θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Στη συνέχεια ο κ. Πέρες θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Παπούλια, με το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει και διευρυμένη συνάντηση παρουσία ισραηλινών και ελληνικών αντιπροσωπιών.

Μετά τις δηλώσεις των δύο προέδρων στα ΜΜΕ, ο κ. Πέρες θα έχει κατ ιδίαν συνάντηση στις 12 το μεσημέρι με τον Πρωθυπουργό και στη συνέχεια γεύμα εργασίας μαζί του.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο πρόεδρος του Ισραήλ θα έχει συναντήσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, καθώς και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, ενώ το βράδυ θα παρακαθήσει στο επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο κ. Παπούλιας.

Η δεύτερη μέρα της επίσημης επίσκεψης του προέδρου του Ισραήλ θα ξεκινήσει με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Αργότερα ο κ. Πέρες θα μεταβεί στη Βουλή όπου -αφού συναντηθεί με τον πρόεδρο Ευάγγελο Μειμαράκη- θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.

Related posts