Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Κόσμος

Στους δρόμους βγαίνει η αντιπολίτευση στα Σκόπια


Μετά τα σημερινά επεισόδια εντός και εκτός της Βουλής της ΠΓΔΜ κατά την εξέταση του προϋπολογισμού για το 2013, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Μπράνκο Τσερβένκοφσκι γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετέχει πλέον στις συνεδριάσεις της Βουλής.
 
Ο κ. Τσερβένκοφσκι κάλεσε τους πολίτες της χώρας σε ανυπακοή κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι και εξέφρασε την πεποίθηση ότι στην ΠΓΔΜ θα υπάρξει «λαϊκή εξέγερση», όμοια με εκείνη που εκδηλώθηκε στη Σερβία στις 5 Οκτωβρίου 2000, η οποία οδήγησε στην πτώση του καθεστώτος του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς.
 
«Σήμερα καταπατήθηκε το Σύνταγμα στη χώρα. Δεν υπάρχει πλέον Δημοκρατία, δεν υπάρχει Βουλή. Από τη μιά μεριά είναι το δικτατορικό καθεστώς του Γκρούεφσκι και απέναντι του ο λαός», ανέφερε ακόμη ο κ. Τσερβένκοφσκι και πρόσθεσε ότι από αύριο η αντιπολίτευση ξεκινά αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.
 
Από την μεριά του το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι κατηγόρησε τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ότι σήμερα επιχείρησε να προκαλέσει «χάος» στη χώρα και να κινηθεί «πραξικοπηματικά», όμως η προσπάθεια του απέτυχε.

Related posts