Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Μαΐ 2024
Ελλάδα

Ρόδος: Ζητούν αποζημίωση 2 εκατ. για δολοφονία

2 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση διεκδικούν από ιδιοκτήτες νυχτερινού κέντρου στο Φαληράκι της Ρόδου για τη δολοφονία του 17χρονου Doran Paddy. Οι 7 συγγενείς του Βρετανού υπηκόου κατέθεσαν στο Πολυμελές Πρωτοδικείο του νησιού, όπου και εξέφρασαν τις απαιτήσεις τους.
Η δολοφονία συνέβη μετά από συμπλοκή ανάμεσα στον 17χρονο και ομοεθνείς του στις 12 Aυγούστου 2003.Η ποινή που είχε επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ήταν κάθειρξη 15 ετών και 2 μηνών στον Βρετανό υπήκοο Peter-Mark Navarro , που κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι αντιμετώπιζαν ποινή φυλάκισης 6 μηνών ο καθένας , με 3ετή αναστολή.
Από δω και στο εξής η υπόθεση θα απασχολήσει και τα αστικά δικαστήρια, καθώς σύμφωνα με την αγωγή των συγγενών του Doran Paddy, ευθύνη για τη συμπλοκή και το φονικό φέρουν και οι ιδιοκτήτες του νυκτερινού κέντρου μέσα στο οποίο έγινε.
Όπως αναφέρει η «δημοκρατική» , οι ενάγοντες συγγενείς ισχυρίζονται, μεταξύ άλλων ότι οι ιδιοκτήτες του νυκτερινού κέντρου παραβίασαν τους όρους λειτουργίας του , επιτρέποντας την είσοδο σ’ αυτό υπεράριθμων θαμώνων , χωρίς, μάλιστα, να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

 

Related posts