Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Μαΐ 2024
Πολιτική

Παπαρήγα: Ο λαός δεν πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 

 

 

 

«Ολοι σαν μια γροθιά να αντιστρέψουμε το κλίμα και να βγει ο λαός νικητής και το ΚΚΕ ισχυρό σε μια από τις πιο…δύσκολες και σύνθετες μάχες για το λαό και το κόμμα, εδώ και 40 χρόνια» υπογράμμισε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας την Πέμπτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Πέτρουλα, στον Κολωνό.

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι το «ισχυρό ΚΚΕ» δεν είναι ένας στενός εκλογικός στόχος, καθώς στην μάχη κρίνεται αν ο λαός είναι έτοιμος να αντιπαλέψει τα καινούργια χειρότερα που έρχονται.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα απευθύνεται ιδιαίτερα σε εκείνους που ενώ ήταν έτοιμοι να το ψηφίσουν, «τις τελευταίες 15 ημέρες» είτε γύρισαν πίσω, είτε παρασύρθηκαν από ένα ρεύμα που οδήγησε στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι μετά τις εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση και κάποιοι θέτοντας ως κριτήριο ψήφου τον σχηματισμό κυβέρνησης είτε σκέφτονται την επιστροφή στο ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ, είτε οδηγούνται με μειωμένες απαιτήσεις σε μια κυβέρνηση κεντροαριστεράς-αριστεράς.

Ανέφερε ότι κυβέρνηση μπορούσε να σχηματιστεί και μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όμως προτιμήθηκε η νέα εκλογική μάχη, καθώς η ΝΔ σκέφθηκε ότι έχει «εφεδρείες στα δεξιά της να λεηλατήσει, γονατίζοντας ταυτόχρονα τους χώρους αυτούς», ενώ και το ΠΑΣΟΚ θορυβημένο από τα απρόσμενα ποσοστά που έλαβε προτίμησε μια νέα εκλογική δοκιμασία.

Αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι τα «όχι» της 6ης Μαΐου θα τα ξεχάσει, και εκτίμησε ότι θέλει να διαπραγματευθεί από καλύτερες θέσεις, πιστεύοντας ότι θα λεηλατήσει ψήφους από το ΠΑΣΟΚ, από ψηφοφόρους του ΚΚΕ, από τους Οικολόγους, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την ΔΗΜΑΡ.

Η κ. Παπαρήγα είπε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ΠΑΣΟΚ του ’74, ενώ εκτίμησε ότι επιχειρείται μια επιστροφή στον ριζοσπαστισμό παλαιότερων δεκαετιών που σήμερα είναι ξεπερασμένος.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι ο σύγχρονος αριστερός δεν μπορεί να λέει ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αποδεσμευτεί από την ΕΕ, ούτε μπορεί να λέει πως ο λαός δεν πρέπει να ακολουθήσει πολιτική ρήξης αλλά συμβίωσης με τα μονοπώλια.

Σημείωσε ότι το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε από το σύνθημα ανυπακοής στα Μνημόνια και από το σύνθημα μιας κυβέρνησης της αριστεράς, πρόσθεσε ότι μεγάλα τμήματα του λαού λένε ότι «δεν αντέχω», ωστόσο επισήμανε ότι αυτό πρέπει να μεταφραστεί σωστά, καθώς ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θέλει μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί εντός της ΕΕ, κάνοντας στροφή 180 μοιρών ακόμα και στα συνθήματα.

«Διαβεβαιώνουμε τον λαό ότι όταν υιοθετήσεις τις διαπραγματεύσεις στην ΕΕ, δεν έχει καμία σημασία αν υπέγραψες ή δεν υπέγραψες τα Μνημόνια» είπε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στις συζητήσεις που διεξάγονται στην ΕΕ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι αυτές αφορούν διαφορετικά «μείγματα πολιτικής» που δεν προοιωνίζονται καμία φιλολαϊκή πολιτική και υπογράμμισε ότι πρέπει να βγουν στο προσκήνιο οι λαοί της Ευρώπης.

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι ο λαός δεν πρέπει να έχει καμία εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο και για το «ποιοι είναι στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζοντας ότι «είναι ζήτημα τιμής να μην ξεχνάμε, τα ναυάγια της ταξικής πάλης δεν μπορεί να έχουν καλή πρόθεση απέναντι στο Κόμμα».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα πάρει μέρος σε μια κυβέρνηση λαϊκής εξουσίας, αλλά δεν θα «βρωμίσουμε τα χέρια μας συμμετέχοντας σε μια κυβέρνηση που θα προδώσει αυτούς για τους οποίους υπάρχουμε».

Αναφερόμενη στις πιθανές εξελίξεις για την πορεία της χώρας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι μια πιθανότητα είναι εκείνη της έξωσης της Ελλάδας και όχι μόνο από την ευρωζώνη, -που δεν θα το κάνει ο Σαμαράς ή ο Τσίπρας, αλλά θα συμμετέχουν- με την μορφή υιοθέτησης ενός ευρώ «με την αξία της δραχμής» στο εσωτερικό, αλλά με το χρέος να παραμένει στο «ακριβό ευρώ».

Οι μισθοί θα είναι επιπέδου Κίνας ή Ινδιών, ενώ δεν αποκλείεται και μια βαλκανική ευρωζώνη πιθανόν και με Βαλτικές χώρες, είπε η κ. Παπαρήγα τονίζοντας ότι αυτό συνιστά έξωση από την ευρωζώνη αλλά με ταυτόχρονη διατήρηση όλων των υποχρεώσεων της χώρας.

Ως δεύτερη πιθανή εξέλιξη, η κ. Παπαρήγα εκτίμησε ένα νέο κούρεμα του χρέους και την επιβολή νέου Μνημονίου το οποίο μεταξύ άλλων θα ισοπεδώσει πλέον τους μεσαίους μισθούς.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ μπορεί να προσφέρει στο να αποκτήσει ο λαός εμπιστοσύνη στην δύναμή του, ώστε να δημιουργηθεί το μέτωπο κοινωνικής συμμαχίας για την εργατική λαϊκή εξουσία.

Η γγ του ΚΚΕ κάλεσε όσους εγκατέλειψαν το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ να μην αφήσουν το βήμα τους μετέωρο και να μην παρασυρθούν από τις αυταπάτες της ανερχόμενης σοσιαλδημοκρατίας, γιατί «δεν θέλουμε νέες απογοητεύσεις για τον λαό, γιατί οι απογοητεύσεις οδηγούν πιο δεξιά, πιο συντηρητικά».

«Ο λαός πρέπει να πει στην κάλπη σε όλους αυτούς: Σας μάθαμε, τώρα εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας» είπε η κ. Παπαρήγα, τονίζοντας ότι αν ειπωθεί αυτό «θα συναντηθούμε με τον λαό», ενώ κάλεσε τα μέλη και τους οπαδούς του ΚΚΕ σε μάχη μέχρις εσχάτων με την μεγαλύτερη αυταπάρνηση, καθώς στις 18 Ιουνίου «στην πρώτη γραμμή θα είναι η ταξική πάλη, από την οποία δεν θα παραιτηθούμε ποτέ».

Related posts