Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Πολιτική

Κωνσταντοπούλου σε Μανιτάκη: “Παραιτηθείτε”

Επίθεση προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Αντώνη Μανιτάκη, εξαπέλυσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε τον υπουργό ότι εξωραΐζει τις απολύσεις και λέει ψέματα, ενώ του καταλόγισε ότι δεν έχει φέρει στη Βουλή ούτε ένα νομοσχέδιο και υπογράφει μόνο Πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

«Ως Υπουργός του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, δεν έχετε φέρει στην Επιτροπή μας ούτε ένα νομοσχέδιο, για να συζητηθεί με την κοινοβουλευτική διαδικασία διαλόγου, που δεν είναι κακό, αλλά είναι στοιχείο της δημοκρατίας, όταν δεν έχει έρθει ούτε ένα νομοσχέδιο του Υπουργείου σας στην Επιτροπή, είναι πραγματικά εξοργιστικό να έχετε εσείς συνυπογράψει, με την ιδιότητα και τη διαδρομή σας, 13 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου».

Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι σχεδιάζει να απολύσει τους εργαζομένους και όχι να τους θέσει σε διαθεσιμότητα:

«Σήμερα υπερασπίζεστε το καθεστώς απολύσεων, ως περίπου αυτονόητο και το επενδύετε και το περιτυλίγετε με διάφορα εξωραϊστικά επίθετα, τα οποία όμως αποκρύπτουν και συγκαλύπτουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει: Ότι, δηλαδή προβαίνετε σε απολύσεις, το ότι βάζετε τη λέξη «αθρόες» και λέτε «δεν είναι αθρόες», νομίζω ότι δεν μπορεί να μετριάσει το απάνθρωπο του πράγματος, αυτό που εσείς είπατε ότι σας ξεπερνά ως νομικό, συνταγματολόγο και ως δημοκρατικό πολίτη, που δεν μπορούσε τον Απρίλιο του 2010 να φανταστεί ότι θα υπάρξει ελληνική κυβέρνηση που θα το κάνει. Να που σήμερα είστε ο Υπουργός αυτής της Κυβέρνησης, που το διαπράττει».

Related posts