Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Μαΐ 2024
Οικονομία

Κοντά σε συμφωνία με την τρόικα

Μετά και τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, τρόικα και οικονομικό επιτελείο βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για το πακέτο μέτρων των 13,6 δισ. ευρώ ελπίζοντας ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής, την επόμενη εβδομάδα, θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις.

 

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, διαπιστώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες σε αντίθεση με την χθεσινή σύσκεψη όπου η τρόικα απέρριπτε τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

 

Σε μεγάλο βαθμό υπήρξε συμφωνία σχετικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση όπου αρχικά είχαν σημειωθεί μεγάλες διαφωνίες ενώ στο πακέτο των μέτρων συμπεριλαμβάνονται και τα ειδικά μισθολόγια.

 

Για το 2013, το πακέτο δεν θα πέσει κάτω από τα 9 δισ. ευρώ ενώ τα 4,9 δισ. ευρώ θα αφορούν σε περικοπές στις συντάξεις.

 

Η τρόικα προβλέπει επιδείνωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος με την επιμήκυνση και εκτιμά ότι θα χρειαστούν περισσότερα μέτρα, άποψη την οποία αμφισβητεί από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών.

 

Σύμφωνα με το υπουργείο, δόθηκε μάχη για τα 300 εκατ. ευρώ των αναπηρικών επιδομάτων ενώ για τα 555 εκατ. ευρώ των τραπεζών εκφράζεται η αισιοδοξία ότι τελικά θα βρεθεί ένας τρόπος για να διαθέσουν τα πιστωτικά ιδρύματα το ποσό αυτό χωρίς να χρειαστούν νέα μέτρα.

Related posts