Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
01 Μαΐ 2024
Κόσμος

Καταδίκη ακτιβιστή σε… καταναγκαστική εργασία

Ρωσικό δικαστήριο καταδίκασε τον επικριτή του προέδρου Πούτιν, Σεργκέι Ουντάλτσοφ, σε καταναγκαστική κοινωφελή εργασία 240 ωρών, για σωματική βλάβη, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

 

Ο 35χρονος ακτιβιστής, ηγέτης του “Μετώπου της Αριστεράς”, κρίθηκε ένοχος ότι βιαιοπράγησε κατά νεαρής διαδηλώτριας την 21η Απριλίου στη διάρκεια κινητοποίησης που έγινε τότε στην πόλη Ουλιάνοφσκ, 900 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Η διαδηλώτρια ανήκε στη φιλική στον πρόεδρο Πούτιν Molodaia Gvardia (Νεαρά Φρουρά).

 

Σύμφωνα με ιατροδικαστική έκθεση, η διαδηλώτρια “υπέστη κρανιακή κάκωση και εγκεφαλικό οίδημα”.

 

Αλλά στο Διαδίκτυο έχει αναρτηθεί ένα βίντεο στο οποίο χαμογελαστή η διαδηλώτρια κατευθύνεται σε συντρόφους της στους οποίους λέει: “με κτύπησε ο Ουντάλτσοφ”.

 

Την ώρα της απαγγελίας από την πρόεδρο του δικαστηρίου Γεκατερίνα Τροφίμοβα της ανωτέρω καταδικαστικής απόφασης, στο επαρχιακό δικαστήριο, ακούστηκαν πολλές φραστικές διαμαρτυρίες.

 

Ομοϊδεάτες του Ουντάλτσοφ επισήμαναν ότι “η καταδίκη έγινε με πολιτικό κίνητρο, για εκφοβισμό” ώστε να σιωπήσουν οι επικριτές του προέδρου Πούτιν. “Δεν πρόκειται για δίκη, πρόκειται για σκάνδαλο”, ανέφερε ο ίδιος ο Ουντάλτσοφ, γνωστοποιώντας πως θα καταθέσει έφεση.

 

Ο ομοϊδεάτης του, Λεβ Πονομαριόφ, στη διάρκεια της σημερινής δίκης κατέθεσε ότι “γνωρίζει πολύ καλά τον κατηγορούμενο και γνωρίζει πως δεν θα σήκωνε χέρι σε γυναίκα”.

Related posts