Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2024
Οικονομία

Η πώληση του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom δεν έχει «κλείσει» για την ΕΕ


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Η Κομισιόν εξακολουθεί να «μελετά» το θέμα της πώλησης του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom, όπως τουλάχιστον υποστήριξε ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα Εσωτερικής Αγοράς Μισέλ Μπαρνιέ, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή.
«Εάν διαπιστωθούν παράνομες πρακτικές σε σχέση με το ευρωπαϊκό δίκαιο, θα εφαρμόσουμε τους κανόνες. Εγώ θα τους εφαρμόσω χωρίς να κάνω χάρες εάν υπάρχουν διαδικασίες που έχουν παραβιάσει τους κανόνες», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρνιέ.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην παρέμβασή του ο κ. Χουντής δεν δίστασε να κατηγορήσει τον κ. Μπαρνιέ ότι με τη στάση που κρατάει στο θέμα της πώλησης του ΟΤΕ «φροντίζει να καλύπτει την Deutsche Telekom, η οποία έχει κερδίσει εκατοντάδες εκατ. ευρώ σε βάρος των μικρομετόχων, αλλά και των ασφαλιστικών ταμείων».
Κατηγόρησε επίσης τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος, όπως υποστήριξε, «ενώ γνώριζε και είχε καταγγείλει ως αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή την παράνομη πώληση του ΟΤΕ στη γερμανική εταιρία, ως υπουργός Οικονομικών διέθεσε, με τον ίδιο παράνομο τρόπο, και το υπόλοιπο τμήμα του ΟΤΕ στην Deutsche Telekom».

Related posts