Categories: Κόσμος

ΗΠΑ: ικανοποίηση Ομπάμα για τη σαφή μείωση του δείκτη ανεργίας

Την ικανοποίησή του για τη σαφή μείωση του δείκτη της ανεργίας στις ΗΠΑ εξέφρασε την Παρασκευή ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμώντας πως αυτό αποδεικνύει πως η χώρα «βαδίζει ξανά προς τα μπρος», ενώ παράλληλα προειδοποίησε για «την οπισθοδρόμηση» που κατ’ αυτόν πρεσβεύει ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ.

«Οδεύουμε ξανά προς τα μπρος, αυτή η χώρα έχει πάει πολύ μακριά για να γυρίσει σήμερα πίσω», είπε ο Ομπάμα μιλώντας ενώπιον περίπου 2.000 υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον στη Βιρτζίνια, έπειτα από την ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας των στοιχείων για την απασχόληση, που έδειχνε μείωση του δείκτη των ανέργων στο 7,8%, στο χαμηλότερο επίπεδό του αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009.

Όπως δήλωσε ο Ομπάμα στην ομιλία του οι δείκτες απασχόλησης αποδεικνύουν ότι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν εισέλθει στον εργασιακό στίβο, όμως αποτελεί επίσης και μία υπενθύμιση ότι πολλοί άνθρωποι ακόμη δεν έχουν δουλειά.

«Πολλοί Αμερικανοί εισήλθαν στο εργατικό δυναμικό, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές. Τώρα όμως, κάθε μήνας μας υπενθυμίζει πως έχουμε ακόμη πολλούς φίλους και γείτονες που ακόμη ψάχνουν για δουλειά», τόνισε ο Ομπάμα.

«Τα σημερινά νέα δεν αποτελούν φυσικά μία δικαιολογία για να απλοποιήσουμε το πρόβλημα της οικονομίας προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερα πολιτικά ποσοστά», δήλωσε εμφατικά ο Ομπάμα, αντιδρώντας έμμεσα στις υπόνοιες ότι τα ποσοστά απασχόλησης έχουν χειραγωγηθεί.

x.nikola

Recent Posts

Ηράκλειο: Νονός βίαζε το βαφτιστήρι του από τα 9 του χρόνια

Ύστερα από  7 χρόνια που σταμάτησε να τον βιάζει βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη…

3 ώρες ago

Κιλκίς: Επιτέθηκε σε αστυνομικούς με τσεκούρι όταν πήγαν να τον συλλάβουν για ενδοοικογενειακό επεισόδιο

Άνδρας, 51 ετών, καταγγέλθηκε από την ηλικιωμένη μητέρα του για επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας και όταν…

3 ώρες ago

Έκρυθμη η κατάσταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια – Χάος και συλλήψεις

Κορυφώνεται η ένταση στα αμερικανικά πανεπιστήμια, καθώς κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις για τον πόλεμο στη Γάζα. Ισχυρές δυνάμεις της…

4 ώρες ago

Αποφυλακίστηκε ο Νίκος Μιχαλολιάκος

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την καταδίκη του Νίκου Μιχαλολιάκου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε κάθειρξη 13 ετών…

4 ώρες ago

Πάσχα: Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων

Αυξημένη είναι η κίνηση από το πρωί σε λιμάνια και διόδια, καθώς κορυφώνεται το κύμα εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα, μετά…

5 ώρες ago

Γιαγιά, μητέρα και τρία παιδιά οι τραυματίες στο τροχαίο της Πειραιώς – Κρίσιμη η κατάσταση του 5χρονου

Μια βόλτα κατέληξε σε εφιάλτης για μια οικογένεια στην οδό Πειραιώς, εκεί όπου σημειώθηκε το σοβαρό…

5 ώρες ago