Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
20 Απρ 2024
Κόσμος

ΗΠΑ: ικανοποίηση Ομπάμα για τη σαφή μείωση του δείκτη ανεργίας

Την ικανοποίησή του για τη σαφή μείωση του δείκτη της ανεργίας στις ΗΠΑ εξέφρασε την Παρασκευή ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα, εκτιμώντας πως αυτό αποδεικνύει πως η χώρα «βαδίζει ξανά προς τα μπρος», ενώ παράλληλα προειδοποίησε για «την οπισθοδρόμηση» που κατ’ αυτόν πρεσβεύει ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του Μιτ Ρόμνεϊ.

«Οδεύουμε ξανά προς τα μπρος, αυτή η χώρα έχει πάει πολύ μακριά για να γυρίσει σήμερα πίσω», είπε ο Ομπάμα μιλώντας ενώπιον περίπου 2.000 υποστηρικτών του, που είχαν συγκεντρωθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Τζορτζ Μέισον στη Βιρτζίνια, έπειτα από την ανακοίνωση από το υπουργείο Εργασίας των στοιχείων για την απασχόληση, που έδειχνε μείωση του δείκτη των ανέργων στο 7,8%, στο χαμηλότερο επίπεδό του αφότου ανέλαβε την προεδρία ο Ομπάμα τον Ιανουάριο του 2009.

Όπως δήλωσε ο Ομπάμα στην ομιλία του οι δείκτες απασχόλησης αποδεικνύουν ότι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν εισέλθει στον εργασιακό στίβο, όμως αποτελεί επίσης και μία υπενθύμιση ότι πολλοί άνθρωποι ακόμη δεν έχουν δουλειά.

«Πολλοί Αμερικανοί εισήλθαν στο εργατικό δυναμικό, ακόμη περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν δουλειές. Τώρα όμως, κάθε μήνας μας υπενθυμίζει πως έχουμε ακόμη πολλούς φίλους και γείτονες που ακόμη ψάχνουν για δουλειά», τόνισε ο Ομπάμα.

«Τα σημερινά νέα δεν αποτελούν φυσικά μία δικαιολογία για να απλοποιήσουμε το πρόβλημα της οικονομίας προκειμένου να συγκεντρώσουμε περισσότερα πολιτικά ποσοστά», δήλωσε εμφατικά ο Ομπάμα, αντιδρώντας έμμεσα στις υπόνοιες ότι τα ποσοστά απασχόλησης έχουν χειραγωγηθεί.

Related posts