Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
14 Μαΐ 2024
Κόσμος

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο μακελάρης του Ντένβερ

 

 

 

 

 

 

 

 

Ενώπιον του δικαστηρίου θα εμφανιστεί σήμερα ο 24χρονος Τζέιμς Ίγκαν Χολμς, κατηγορούμενος για το μακελειό της περασμένης Παρασκευής με 12 νεκρούς σε κινηματογράφο του Κολοράντο.

Ο Χολμς αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον του περιφερειακού δικαστή της κομητείας Αράπαχοϊ, στις 9:30 π.μ. τοπική ώρα -18:30 ώρα Ελλάδος- για μία ακροαματική διαδικασία που αναμένεται να είναι σύντομη. Θα εκπροσωπηθεί από συνήγορο που θα διορίσει το δικαστήριο. Σημειώνεται ότι η περιφερειακή εισαγγελέας της κομητείας θα αποφασίσει από την πλευρά της αν θα ζητήσει την θανατική ποινή για τον κατηγορούμενο.

Χθες Κυριακή, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετέβη στην Ορόρα, το προάστιο του Ντένβερ των 325.000 κατοίκων όπου σημειώθηκε η επίθεση, για να συλλυπηθεί τις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Χολμς συνελήφθη λίγα μόλις λεπτά μετά την επίθεση, με την αστυνομία να εξακολουθεί να αναζητεί το κίνητρό του. Ο δράστης κρατείται σε πλήρη απομόνωση, για λόγους ασφαλείας, ενώ πηγές αναφέρουν ότι προς το παρόν δεν επιθυμεί να συνεργαστεί με τις αρχές.

Από την επίθεση σκοτώθηκαν 12 άτομα και τραυματίστηκαν άλλοι 58. Μεταξύ των 12 νεκρών περιλαμβάνονται βετεράνοι του πολέμου, μια νεαρή παρουσιάστρια αθλητικών ειδήσεων η οποία είχε σωθεί από τύχη σε επίθεση σε εμπορικό κέντρο στο Τορόντο στις αρχές του καλοκαιριού και ένα εξάχρονο κορίτσι.

Related posts