Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
26 Απρ 2024
Κόσμος

ΔΝΤ: “Αν αποτύχουμε στην Ελλάδα, θα ρεζιλευτούμε”

Σε ένα κείμενο το οποίο κυκλοφορεί μέσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, γίνεται λόγος για την σύγκρουση στην ευρωζώνη για το ελληνικό ζήτημα, λίγο πριν και την αναμέτρηση Κριστίν Λαγκάρντ και Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ειδικότερα, αδιαπραγμάτευτος στόχος του ιδρύματος είναι το ελληνικό χρέος να έχει μειωθεί στο 120% το 2020, ώστε να καταστεί βιώσιμο, γιατί μόνο έτσι διασώζεται η αξιοπιστία του ΔΝΤ και της Ευρώπης απέναντι στις αγορές.

Στο κείμενο εσωτερικής ενημέρωσης του ΔΝΤ, αναφέρεται ρητά ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν είναι πλέον με τους Έλληνες που έχουν κάνει όλα όσα χρειάζονταν αλλά με τους Ευρωπαίους που πρέπει να συμφωνήσουν σε πολιτικές μείωσης του χρέους στο 120% το 2020, ώστε το πρόγραμμα να γίνει αξιόπιστο και να πειστούν οι αγορές.

Το ΔΝΤ επιμένει ότι «είναι υψίστης σημασίας να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του προγράμματος εδώ και τώρα. Η μεταφορά της ημερομηνίας του στόχου από το 2020 στο 2022 σημαίνει υποβάθμιση της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας αυτής της δέσμευσης και γι’ αυτό στο ΔΝΤ θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να επαναφέρουμε στην Ελλάδα τη βιωσιμότητα του χρέους της».

Related posts