Ελλάδα

Με πολλά προβλήματα η υποβολή αιτήσεων για το κοινωνικό μέρισμα

Δεν υπάρχει περίπτωση να ανακοινώσει η κυβέρνηση μια παροχή και να μην υπάρχουν προβλήματα. Μέσα σε 24 ώρες λειτουργίας της πλατφόρμας, από τις 438.053 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί, το 20% απορρίφθηκαν. Αιτία ήταν Ένα τεχνικό λάθος. Η απάντηση που έδωσαν οι δικαιούχοι είναι ότι οι άνθρωποι αυτοί τα τελευταία 5 χρόνια δεν βρίσκονταν στην χώρα μας.

Γέλασαν οι άνθρωποι με την απάντηση του φορέα αφού στην Ελλάδα ζούσαν όχι μόνο τα πέντε τελευταία χρόνια αλλά σε όλη τους τη ζωή. 

Γιατί όμως έφαγαν «κόκκινη κάρτα»

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το λάθος εντοπίστηκε όταν διαπιστώθηκε πως ο συγκεκριμένος λόγος απόρριψης εμφανιζόταν σε πολύ υψηλό ποσοστό επί των αιτήσεων που απορρίφθηκαν. Συγκεκριμένα, μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής είχαν απορριφθεί ήδη 129.764 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 22.748 (δηλαδή η 1 στις 6) εμφανιζόταν να έχει γίνει από άτομα που δεν ζούσαν στη χώρα από το 2013 και μετά.

Το σύστημα «εξαφάνισε» έτσι χιλιάδες δικαιούχους (κυρίως άνεργους και συνταξιούχους), παρότι μάλιστα πληρώνονται ή επιδοτούνται από το ελληνικό Δημόσιο. Εντός της ημέρας αναμένονται σχετικές οδηγίες για το θέμα. Επιπλέον σχεδιάζεται μέσα στην ημέρα να δοθεί στους ενδιαφερόμενους πολίτες και η δυνατότητα τηλεφωνικής επικοινωνίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να καταγράφονται προβλήματα και να δίνονται λύσεις, ακόμα και με έκδοση ειδικών αποφάσεων ει δυνατόν, στον λιγοστό χρόνο που απομένει για να υποβληθούν οι αιτήσεις και να δοθούν τα εφάπαξ ποσά.

Από τις περίπου 351.000 αιτήσεις, που είχαν εγκριθεί ως χθες το απόγευμα, το μέσο μέρισμα στους δικαιούχους ανέρχεται σε 477,94 ευρώ. Το μεγαλύτερο μέσο επίδομα (630,27 ευρώ) αντιστοιχεί στο πρώτο εισοδηματικό κλιμάκια, άρα πρόκειται για νοικοκυριά ως επί το πλείστον 4μελή, με εισόδημα που δεν ξεπερνά τις 10.000 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, το μέσο μέρισμα στην κανονική περίοδο (είχε δοθεί ολιγοήμερη παράταση) είχε διαμορφωθεί στα 586,74 ευρώ.

Το σύστημα υποδοχής των αιτήσεων έκλεισε για ώρες το Σάββατο μέχρι να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά τεχνικά προβλήματα που είχαν εκδηλωθεί. Οι πρώτες πληρωμές θα γίνουν την Παρασκευή.

px

Recent Posts

ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.-Βασικά Οικονομικά Μεγέθη 1ου Τριμήνου 2024

H εταιρεία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (RIC: AIAr.AT, Bloomberg: AIA.GA, ATHEX: ΔΑΑ), εφεξής «Εταιρεία» ή…

1 ώρα ago

Η Kumho Tire στηρίζει τις δράσεις του Αθλητικού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης Συλλόγου

Ο Αθλητικός Σύλλογος Ανθρώπων με Αναπηρία «Ελπίδα» Θεσσαλονίκης είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που δραστηριοποιείται…

2 ώρες ago

Aria Hotels: Διακρίθηκαν με τέσσερα βραβεία στα Tourism Awards 2024

Τρία GOLD και ένα SILVER απέσπασαν τα Aria Hotels στα φετινά Tourism Awards Τα Aria…

3 ώρες ago

Καφέ το όνειρο: Mια σατυρική κωμωδία του Γιάννη Παπουτσάκη στο θέατρο Λύχνος

Πρόταση για θέατρο από τη Μαίρη Γκαζιάνη Είναι μια σατυρική κωμωδία που αγγίζει τα όρια…

3 ώρες ago

Τρεις συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο σε νυχτερινό κέντρο στο Μαρούσι

Σε τρεις συλλήψεις για το αιματηρό επεισόδιο στο Μαρούσι, με απολογισμό έναν 23χρονο νεκρό, τα ξημερώματα…

5 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Έκοψε τις φλέβες της και έπεσε από τον 5ο όροφο

Μία ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, με μία γυναίκα να…

5 ώρες ago