Categories: Ελλάδα

Μαθήματα… μακεδονικής γλώσσας για Βορειοελλαδίτες!

Τις νέες τεχνολογίες και το διαδίκτυο αξιοποιούν τα Σκόπια, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν «Μακεντόνες», οι οποίοι δεν αισθάνονται Έλληνες.

Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό news portal «Κουρίρ», βρίσκεται στη φάση υλοποίησης πρόγραμμα online εκμάθησης «Μακεντόνσκι» σε μαθητές σχολείων της βόρειας Ελλάδας, που συγκαταλέγονται σε περιοχές όπου σύμφωνα με τους Σκοπιανούς ζουν ομογενείς τους.

Ο τίτλος του προγράμματος είναι: «Μάθετε Μακεντόνσκι online» και, όπως έγινε γνωστό, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου και τα τμήματα θα σχηματιστούν ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα υπάρξει.

«Η διδασκαλία θα γίνεται από δασκάλους με πολυμέσα, με τη βοήθεια των οποίων οι μαθητές της κάθε τάξης θα έχουν ήχο και οπτική επικοινωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες μεθόδους της πληροφορικής», δήλωσε σε εφημερίδες των Σκοπίων ο επικεφαλής του προγράμματος, Μίτκο Γιοβανόφ.

Η διδασκαλία της «Μακεντόνσκι» θα προσφέρεται δωρεάν και το μόνο που απαιτείται είναι η συμπλήρωση μιας φόρμας. Τα μαθήματα θα ακολουθήσουν το επίσημο κυβερνητικό διδακτικό πρόγραμμα και κάθε τάξη θα έχει δέκα μαθητές.

Η διδασκαλία της γλώσσας θα χωρίζεται σε τρία επίπεδα: αρχαρίων, μέσων και προχωρημένων. Κάθε επίπεδο περιλαμβάνει 35 ώρες διδασκαλίας. Οι απόφοιτοι, κατόπιν εξετάσεων, θα λαμβάνουν από επιτροπή τα αντίστοιχα διπλώματα που ισχύουν στη χώρα.

 

 

Recent Posts

Τουρκία: Το εμπόριο με το Ισραήλ αναστέλλεται έως ότου εξασφαλιστεί μόνιμη κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Η αναστολή των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Ισραήλ θα συνεχιστεί έως ότου εξασφαλιστεί…

58 λεπτά ago

Μεγαλόπολη: Συνελήφθη 25χρονος με πάνω από 2.600 κροτίδες

Ένα άτομο συνελήφθη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας, για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων. Η σύλληψη…

1 ώρα ago

Πυρκαγιά σε εξέλιξη στη Βοιωτία – Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αγία Τριάδα Βοιωτίας το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής (3/5).…

2 ώρες ago

Προφυλακίστηκε ο νονός που ασέλγησε στο βαφτιστήρι του

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 51χρονος άνδρας που κατηγορείται για τον βιασμό του ανήλικου βαφτισιμιού του, μετά…

2 ώρες ago

Το ωράριο καταστημάτων και σούπερ μάρκετ – Πώς θα λειτουργήσουν M. Παρασκευή και Μ. Σάββατο

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και τα καταστήματα μένουν ανοιχτά έως τις 19:00 για τις τελευταίες αγορές του Πάσχα. Τα σούπερ μάρκετ παραμένουν επίσης ανοιχτά…

3 ώρες ago

Χάος στα αμερικάνικα πανεπιστήμια: Η αστυνομία απομακρύνει με τη βία διαδηλωτές

Η αμερικάνικη αστυνομία απομάκρυνε βίαια χθες Πέμπτη εκατοντάδες διαδηλωτές από πολλά πανεπιστήμια, διαλύοντας παράλληλα διάφορους…

3 ώρες ago