Categories: Ελλάδα

Κρήτη: Καθηγητές-όμηροι για την εξεταστική

Σε καθεστώς ομηρείας βρέθηκαν καθηγητές του Πανεπιστημίου Κρήτης από ομάδα φοιτητών του τμήματος Φυσικής που απαιτούσαν την άμεση διεξαγωγή της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου, η οποία χάθηκε, λόγω πολυήμερης κατάληψης. 

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης του τμήματος Φυσικής, όταν φοιτητές που πραγματοποιούσαν παράσταση διαμαρτυρίας για το ίδιο θέμα εισήλθαν στο αμφιθέατρο και ζήτησαν επιτακτικά την πραγματοποίηση της εξεταστικής. Οι καθηγητές αρνήθηκαν να δεχτούν την απαίτησή τους και τότε η ομάδα των φοιτητών τούς… κλείδωσε στο αμφιθέατρο, ώστε να τους πιέσει να αλλάξουν απόφαση.

Η ιδιότυπη ομηρεία έληξε στις 2.30 τα ξημερώματα. Το κύμα καταλήψεων στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ έχει πλέον κοπάσει, με λιγότερα από πενήντα τμήματα σε όλη τη χώρα να παραμένουν κλειστά. 

Αντίστοιχη είναι η εξέλιξη και στα σχολεία, όπου οι καταλήψεις μειώθηκαν χθες σε 254. Ωστόσο οι ώρες διδασκαλίας που έχουν ήδη χάσει οι μαθητές είναι πολλές, γι’ αυτό και το υπουργείο Παιδείας έκανε πιο αυστηρές τις ρυθμίσεις για την αναπλήρωσή τους. 

Σύμφωνα με τη νέα απόφαση, που την υπογράφει η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου, η αναπλήρωση πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον τα 4/5 των χαμένων ωρών και η σχετική διαδικασία να ολοκληρώνεται μέσα στο διανυόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, ο ειδικός γραμματέας Μιχάλης Κοντογιάννης εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία υπενθυμίζει στους διευθυντές ότι είναι υπεύθυνοι για την ομαλή λειτουργία των σχολείων. 

Προσθέτει επίσης ότι η αποζημίωση που θα ζητήσει το υπουργείο από τους δράστες των καταστροφών στα υπό κατάληψη σχολεία δεν θα αφορά μόνο τις υλικές ζημιές αλλά και το επιπλέον μισθολογικό κόστος για την αναπλήρωση των μαθημάτων.

Πηγή: Espressonews.gr

Recent Posts

Μάτι: Διερεύνηση για ενδεχόμενη αυτεπάγγελτη έφεση ζητά η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για τη δικαστική απόφαση

Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη απέστειλε σήμερα στη Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών παραγγελία με την οποία…

16 λεπτά ago

Φορολοταρία Μαρτίου: Δείτε εάν κερδίσατε έως και 50.000

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (30.4.2024) η φορολοταρία για τον Μάρτιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων…

45 λεπτά ago

Συναγερμός στο Σύνταγμα – Εκκενώθηκε συρμός του Μετρό που γέμισε καπνό

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο της Αθήνας καθώς εκκενώθηκε συρμός του Μετρό όταν ξεκίνησαν να βγαίνουν…

1 ώρα ago

Εργατική Πρωτομαγιά: Στάσεις εργασίας στο Μετρό – Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς

Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις την Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό…

2 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 27χρονος για σεξουαλική παρενόχληση 16χρονης

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 27χρονος, ο οποίος…

2 ώρες ago

Σοβαρό μπλακ άουτ στο Νοσοκομείο Γεννηματάς

Αναταραχή επικρατεί στο Νοσοκομείο Γεννηματάς το οποίο το μεσημέρι της Μ. Τρίτης (30/4) έμεινε για…

3 ώρες ago