Categories: Κοινωνία

Γιορτή στον Άλιμο με πίτα και πολλές υποσχέσεις

 

‘Εκοψαν την πίτα τους στον Άλιμο όπου βραβεύτηκε ο πρώην Δήμαρχος  Βασίλης Ξένος – Γαβριέλης  για την προσφορά του στον πολιτισμό και τη συμβολή του στην ανάπτυξή του, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τη λειτουργία του Πολιτιστικού Κέντρου.

Τιμήθηκαν επίσης ο πρώην Δήμαρχος Παύλος Τζιβανίδης επί δημαρχίας του οποίου συστάθηκε το Πολιτιστικό Κέντρο και η Ελένη Στεφανίδου – Καρανικόλα η συμβολή της οποίας ήταν καθοριστική στην ίδρυση και στον εμπλουτισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Την τιμητική διάκριση παρέδωσε, στον κ. Ξένο, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός, ο οποίος αναφερόμενος στο έργο που επιτέλεσε ο πρώην Δήμαρχος τόνισε το ζήλο με τον οποίο εργάστηκε για τον Πολιτισμό στη διάρκεια της θητείας του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τη γενικότερη προσφορά του, δια μέσου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο κ. Ορφανός υπογράμμισε πως ταυτίζεται απόλυτα με τη θέση του Βασίλη Ξένου – Γαβριέλη για ίδρυση Μουσείου στον Άλιμο, ώστε τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής να βγουν από την αφάνεια και να αποδοθούν στους κατοίκους.

Ο πρώην Δήμαρχος Αργυρούπολης Τάκης Ευσταθιάδης επισήμανε την αγάπη του Βασίλη  Ξένου – Γαβριέλη για κάθε τι που παράγει και προάγει τον πολιτισμό, ενώ αναφέρθηκε στη μακρά συνεργασία τους σε όλο το φάσμα των βαθμίδων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η αρχαιολόγος Κωνσταντίνα Καζά, η οποία συνεργάζεται χρόνια με τον κ. Ξένο, μίλησε για το πάθος του για τον πολιτισμό, στοιχείο που τον οδήγησε άλλωστε στη δημιουργία του «Νοτίου Σήματος», ενός νέου φορέα προαγωγής του πολιτισμού.

    Ο πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α. Δημήτρης Καρανικόλας αρκέστηκε να αναφερθεί στην ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Οργανισμού για την βράβευση των Βασίλη Ξένου – Γαβριέλη, Παύλου Τζιβανίδη και Ελένης Στεφανίδου – Καρανικόλα για την προσφορά τους στον πολιτισμό και στα γράμματα. Εμφανώς συγκινημένος έκανε βραχεία αναφορά στην προσωπική του σχέση με τον κ. Ξένο, ενώ αναφέρθηκε επιγραμματικά στα πεπραγμένα του Οργανισμού, τονίζοντας πως «είμαι εδώ, θα παραμείνω και μαζί με όσους το επιθυμούν θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για την προαγωγή του πολιτισμού και του αθλητισμού στον Άλιμο».

Recent Posts

Το συλλεκτικό κόσμημα που θα λάβουν οι πρώτοι ιδιοκτήτες των BYD SEAL

Από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στο ελληνικό κοινό, το δυναμικό sport sedan της BYD,…

23 λεπτά ago

Ντεσιμπέλ: Βιβλίο της  Έφη Κ. από τις εκδόσεις συρτάρι

Βιβλιοεπιλογές από τη Μαίρη Γκαζιάνη ΠΑΡΤΙΤΟΥΡΑ ΧΑΟΤΙΚΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΝΥΧΤΕΣ Ένας αιφνίδιος ήχος ξυπνά τους…

53 λεπτά ago

Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ: Πληρωμή 5,68 εκατ. ευρώ σε 1.686 δικαιούχους

Σήμερα θα πιστωθεί, με τη 16η σχετική απόφαση έγκρισης πίστωσης, στους λογαριασμούς 1.686 δικαιούχων του…

1 ώρα ago

Μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από γεύματα σε σχολείο της Λαμίας

Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου τουλάχιστον…

1 ώρα ago

Υπεύθυνη επικοινωνίας κόμματος η Ελληνίδα που πέθανε στην Τουρκία-Το συγκινητικό «αντίο»

Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι και συγγενείς της γυναίκας που έχασε τη ζωή της σε τροχαίο…

2 ώρες ago

Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που προσπαθούσε να κάψει συναγωγή

Η γαλλική αστυνομία «εξουδετέρωσε» έναν ένοπλο άνδρα που προσπαθούσε να βάλει φωτιά σε συναγωγή στη…

2 ώρες ago