Lifestyle

Ένοπλος άνοιξε πυρ στην ελληνική συνοικία στο Τορόντο- Ενας νεκρός και 13 τραυματίες

Η ησυχία στην γειτονιά Greektown του Τορόντο στον Καναδά σταμάτησε χθες βράδυ όταν ένοπλος άνοιξε πυρ χωρίς να υπάρχει καμιά αιτία.
Αποτέλεσμα ήταν να χάσει τη ζωή της μια γυναίκα και να τραυματισθούν άλλα 13 άτομα, ανάμεσά τους και ένα κοριτσάκι. Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης, ένας άνδρας περίπου 30 χρονών.
Η επίθεση σημειώθηκε χθες το βράδυ στις 10 (5 ώρα Ελλάδας) στην περιοχή Danforth. Ο αστυνομικός διευθυντής του Τορόντο Mark Saunders δήλωσε ότι οι αστυνομία έφτασε στην περιοχή και γρήγορα αναγνώρισε τον ύποπτο.
Στη συνέχεια σημειώθηκε ανταλλαγή πυρών οπότε ο δράστης σύμφωνα με τον Saunders σκοτώθηκε. Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 30 χρονών ο οποίος χρησιμοποίησε πιστόλι. Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για 25 πυροβολισμούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει σαφές πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση των τραυματιών, οι οποίοι διακομίστηκαν σε νοσοκομεία της πόλης. Τραυματιοφορείς είχαν εκφράσει νωρίτερα φόβους πως ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί.
«Εξετάζουμε όλα τα πιθανά κίνητρα (…) δεν κλείνουμε καμιά πόρτα», δήλωσε ο Saunders όσον αφορά την έρευνα που διενεργείται.
Τραυματιοφορείς, πυροσβέστες και αστυνομικοί έσπευσαν  στη Greektown του Τορόντο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης, όπου βρίσκονται δημοφιλή εστιατόρια, καφέ και καταστήματα. Tο Danforth είναι μια μια πολυσύχναστη συνοικία, καθώς διαθέτει μπαρ, επιχειρήσεις και κατοικίες. Ονομάζεται και «Greektown», επειδή πολλοί Έλληνες μετανάστες κατέλυσαν στην περιοχή μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η κατάσταση στο Τορόντο όσον αφορά τα βίαια επεισόδια με τη χρήση πυροβόλων όπλων έχει επιδεινωθεί πολύ φέτος. Οι θάνατοι σε τέτοια επεισόδια αυξήθηκαν στους 26 μέχρι στιγμής το 2018, δηλαδή κατά 53% σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017, όταν είχαν σημειωθεί 17. Τα περιστατικά βίας στα οποία σημειώθηκε χρήση όπλων αυξήθηκαν στα 212 φέτος, κατά 13% από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρυσι, όταν είχαν καταγραφεί 188.
Για τον δήμαρχο του Τορόντο, τον John Tory, η πόλη έχει σοβαρό πρόβλημα με τη βία και τη χρήση όπλων: “Tα πυροβόλα όπλα είναι πολύ εύκολα διαθέσιμα σε πάρα πολλούς”, εξηγεί.
 
Πηγή: CityNews.com

Recent Posts

VLOSPA- “Inside Story”: Ο Ελληνογάλλος ράπερ με νέα δισκογραφική δουλειά “έκπληξη”

Ο Ελληνογάλλος ράπερ και hitmaker VLOSPA επιστρέφει με νέα δισκογραφική δουλειά με τίτλο “Inside Story”.  Μόλις λίγους μήνες μετά…

7 ώρες ago

Στην Καλάματα το ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό EX30

Στο Διεθνές  Meeting άλματος εις μήκος Tsatoumas Street Long Jump που διοργανώνεται την Τρίτη 21…

7 ώρες ago

Η Hyundai Ελλάς στο ThinkBiz Academy 2024

Η Hyundai Ελλάς, μέλος του Ομίλου Autohellas, στήριξε τη διοργάνωση του ThinkBiz Academy 2024 αναδεικνύοντας…

8 ώρες ago

Subaru: Με όφελος έως και 5.000 ευρώ για τα Crosstrek, Forester, Solterra και Outback!

Εκπτώσεις έως 5.000 ευρώ, για όλα τα SUV της, ανάλογα με το μοντέλο και την…

9 ώρες ago

Γαλλία: Και έκτος νεκρός στις συγκρούσεις στη Νέα Καληδονία

Η βία που σχετίζεται με τις ταραχές στη Νέα Καληδονία, το γαλλικό αρχιπέλαγος στον νότιο…

10 ώρες ago

Λαμία: Ξεκίνησε εισαγγελική έρευνα για τη δηλητηρίαση των μαθητών

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τα περιστατικά δηλητηρίασης μαθητών σε σχολείο. Οι καταγγελίες στην…

10 ώρες ago