Subscribe Now
Trending News
Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
11 Νοέ 2025
SLIDER

Λάρισα: Σε κρίσιμη κατάσταση το βρέφος με τα σοβαρά εγκαύματα-Υπέστη ανακοπή στη ΜΕΘ

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στη Λάρισα το μόλις 18 μηνών βρέφος που φέρει σοβαρά εγκαύματα.

Σύμφωνα με το onlarissa, η μητέρα τηγάνιζε φαγητό στην κουζίνα, όταν το βρέφος, με μια απρόβλεπτη κίνηση, άγγιξε ή τράβηξε το τηγάνι. Το καυτό λάδι χύθηκε πάνω του, προκαλώντας εκτεταμένα εγκαύματα στο πρόσωπο και τον θώρακα.

Το βρέφος φέρει εγκαύματα που καλύπτουν περίπου το 15% του σώματός του.

Αρχικά, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο της Καρδίτσας, ωστόσο λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, το βρέφος υπέστη καρδιακή ανακοπή, όμως οι γιατροί κατάφεραν να το επαναφέρουν.

Παραμένει διασωληνωμένο στη ΜΕΘ, ενώ η κατάσταση της υγείας του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Οι γιατροί εκτιμούν ότι θα ήταν προτιμότερο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας, όμως η εύθραυστη υγεία του δεν επιτρέπει τη μετακίνησή του.

Για τον λόγο αυτό υπάρχει συνεχής επικοινωνία με το Νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, ώστε να δίνονται οδηγίες για τη φροντίδα και τη σταθεροποίησή του.