Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
19 Μαΐ 2024
SLIDER

Οι Πακιστανοί μετέτρεψαν σε Ισλαμαμπάντ την κεντρική πλατεία στη Θεσσαλονίκη

Αν έχετε ταξιδέψει στο Πακιστάν σίγουρα θα σας έχουν μείνει οι σκηνές όπου χιλιάδες άνθρωποι κοιμούνται στους δρόμους. Η πρωτεύουσα του Πακιστάν, το Ισλαμαμπάντ βρίσκεται βρίσκεται στα βορειοανατολικά της χώρας και εκεί η κατάσταση είναι ίδια. Δυστυχώς μεγάλη φτώχεια. Όσοι κατάφεραν να φύγουν και πήγαν να δουλέψουν σε εύπορες χώρες τα κατάφεραν. Υπάρχουν όμως και εκατομμύρια Πακιστανοί που διάλεξαν λάθος χώρες για να βρουν ένα καλύτερο αύριο.

Οι πρώτοι μετανάστες από το Πακιστάν που ήρθαν στη χώρα μας τα κατάφεραν. Όσοι όμως ήρθαν πρόσφατα την πάτησαν. Δεν έχουν ούτε δουλειά ούτε χρήματα, ούτε σπίτι αλλά ούτε και τροφή.

Σήμερα η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι αποκαρδιωτική.  Παράνομοι μετανάστες που  περνάνε καθημερινά κατά εκατοντάδες τα σύνορα φθάνουν στη Θεσσαλονίκη. Δεν έχουν που αλλού να πάνε και έτσι  στρώνουν και κοιμούνται στην πλατεία Αριστοτέλους.

Με δύο λόγια η κεντρική πλατεία της Θεσσαλονίκης έχει μετατραπεί  σε καταυλισμό. Οι εικόνες  θυμίζουν τριτοκοσμική χώρα. Χθες το βράδυ δεν υπήρχαν στην πλατεία  ούτε δυο τ.μ ελεύθερα. Ακόμη και τα παγκάκια της πλατείας κατελήφθησαν. Οι ίδιοι λένε ότι θα περιμένουν εκεί μέχρι να τους συλλάβει η Αστυνομία. Μετά θα προμηθευθούν τα απαραίτητα έγγραφα για θα  ζητήσουν  άσυλο.

Το τελευταίο διάστημα ομάδες μεταναστών συγκεντρώνονται έξω από το Α.Τ. Λευκού Πύργου, προκειμένου να συλληφθούν. Οι  διακινητές τους παραλαμβάνουν από τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα και τους μεταφέρουν στη Θεσσαλονίκη, όπου αποτελεί προσωρινό προορισμό. Σύμφωνα μάλιστα με πηγές της αστυνομίας, η «ταρίφα» για κάθε άτομο που μεταφέρουν τα κυκλώματα ανέρχεται στα 2.000 ευρώ.

 

 

Related posts