Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Media

Πρωτοσέλιδα : Οι Σαββατιάτικες εφημερίδες στα… γρήγορα

 

hkathimerinii

***  Βρήκε τοίχο ο Τσίπρας στη Σύνοδο Κορυφής

***  Κακό κλίμα στην Ευρώπη

*** Πιο κοντά ο ανασχηματισμός

 

 

Η ΑΥΓΗ: Ιερή συμμαχία για «ατύχημα» της χώρας – Η ΝΔ με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης για χρέος και προσφυγικό.

Βασικό θέμα: Τα ρέστα της για να βρεθεί σε πολιτικό αδιέξοδο η κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτό προϋποθέτει δυσβάσταχτο κόστος για τη χώρα, δίνει η ΝΔ. Μετά το μέτωπο με το σύστημα της διαπλοκής για να ναυαγήσει ο νόμος για τους τηλεοπτικούς σταθμούς, αναθερμαίνει εκ νέου το παλιό μέτωπο με τους σκληροπυρηνικούς της Ευρώπης, προσδοκώντας κάποιο «ατύχημα» στη διαπραγμάτευση για απομείωση του χρέους ή στη διαχείριση του προσφυγικού.

 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ : Χωρίς δεσμεύσεις για το χρέος – Συναντήσεις Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ – Πιο κοντά ο ανασχηματισμός .

Βασικό θέμα: Χωρίς απτά αποτελέσματα αναφορικά με τον στόχο της Αθήνας για αποφάσεις στο μέτωπο του χρέους έως το τέλος του έτους ολοκληρώθηκαν οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τη Γερμανίδα καγκελάριο Α. Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο Φρ. Ολάντ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες… Μέσα σ’  αυτό το κλίμα ο πρωθυπουργός δρομολογεί ανασχηματισμό της κυβέρνησης για την πραγματοποίηση του οποίου ο χρόνος μετράει αντίστροφα.

ΕΘΝΟΣ : 86 νέες εξετάσεις μπαίνουν στη λίστα του ΕΟΠΥΥ – Η υπουργική απόφαση με όλες τις αλλαγές.

Βασικό θέμα: Το 85% του κόστους θα καλύπτει ο Οργανισμός για σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις, όπως ψηφιακή μαστογραφία, αυχενική διαφάνεια, δυναμική ηχοκαρδιογραφία, αξονική στεφανιογραφία και αναλύσεις DNA. Μειώνονται σημαντικά οι τιμές σε υπερκοστολογημένες ιατρικές πράξεις.

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Γνώμη» με τίτλο «Η μάχη για το χρέος» μεταξύ άλλων σημειώνει: «… Τυχόν μη τήρηση των συμφωνηθέντων θα στείλει το χειρότερο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση για την ευρωπαϊκή αναξιοπιστία. Πράγμα κάθε άλλο παρά αμελητέο στις συνθήκες της πολύ-κρίσης. Ο δρόμος, όμως, για να γίνει το εφικτό και πραγματικό είναι ακόμη μπροστά.»

paraskinioiΤΑ ΝΕΑ  Σαββατοκύριακο : Ερωτηματικά πέντε ημερών – Κακό κλίμα στην Ευρώπη, δυστοκία στην εύρεση γραμματέα για το κόμμα, αρνητικοί οιωνοί για την απόφαση του ΣτΕ και ανασχηματισμός που ξορκίζει το φάντασμα των πρόωρων εκλογών .

Βασικό θέμα:  Στη δική της έρημο χωρίς πυξίδα μοιάζει να πορεύεται η κυβέρνηση, καθώς καταρρέουν όλοι οι σχεδιασμοί της και χάνει τον προσανατολισμό της. Δυσανεξία των εταίρων για τη δεύτερη αξιολόγηση και χωρίς δώρο για το χρέος, εσωκομματική δυστοκία για τη θέση του γραμματέα και ανασχηματισμός ενόψει για να ξεφύγει από τον εφιάλτη των πρόωρων εκλογών.

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της με τίτλο «Aggiornamento» αναφέρεται στις διαφορετικές συνθήκες που διαμορφώνονται στην ΕΕ εν όψει των συζητήσεων για το χρέος και την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση, και σημειώνει:  «Οι κυβερνώντες θα πρέπει να εφαρμόσουν το πρόγραμμα και να ελπίζουν σε κάποιο aggiornamento μεταξύ ΔΝΤ, ΕΚΤ, Βρυξελλών και γερμανών τον Δεκέμβριο, ώστε να μπει η Ελλάδα στην ποσοτική χαλάρωση και να πέσουν τα επιτόκια. Το απλό συμπέρασμα – το οποίο ανανεώνεται – είναι ότι ο Τσίπρας θα πρέπει να συνεχίσει να προσαρμόζεται στην Ευρώπη και όχι η Ευρώπη στον Τσίπρα. Ακόμη χειρότερα: η προσαρμογή στην Ευρώπη που διαγράφεται θα είναι ακόμη πιο σκληρή.»

 

 

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ : «Τους μακελέψαμε» – Αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την επιχείρηση της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Βασικό θέμα:  Ο Λαγός θριαμβολογεί μετά την επίθεση – Τα SMS που καίνε την ηγεσία των ναζιστών .

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Άποψη» με τίτλο «Τείχος απέναντι στον φασισμό» αναφέρεται στις αποκαλύψεις για τη δράση της Χρυσής Αυγής και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Πολιτικός τείχος στον φασισμό μπορεί να υπάρξει. Που σημαίνει ότι όλες οι δημοκρατικές δυνάμεις οφείλουν να έχουν ενιαία και σταθερή θέση απέναντί του και απέναντι στις οργανώσεις του.»

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ : «Γκαζώνουν» τα τέλη για ΙΧ δεκαετίας – Επιβαρύνσεις για 1,2 εκατ. ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Βασικό θέμα: Μεγάλες αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας που θα πληρώσουμε έως το τέλος του έτους για ΙΧ που κυκλοφόρησαν μετά το 2006. Μικρές μειώσεις για τα αυτοκίνητα της περιόδου 2000-2005 και έξτρα εκπτώσεις για τα παλαιότερα.

Κύριο άρθρο: Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Θέση» με τίτλο «Το παραλήρημα της Άγκυρας» αναφέρεται στις τουρκικές προκλήσεις και μεταξύ άλλων σημειώνει: «Δεν νοείται η ελληνική πλευρά να συλλαμβάνεται να λειτουργεί κάθε φορά με μια φάση καθυστέρησης στις τουρκικές ενέργειες. Το διαρκές παραλήρημα του Ερντογάν δεν μπορεί να μένει αναπάντητο. Αντί η ελληνική πλευρά να πιάνεται στον ύπνο, θα ήταν ορθότερο να το ξεκόψει μια και καλή στον Τούρκο πρόεδρο και να τον κάνει να ξεχάσει τις απαράδεκτες αναπολήσεις του για τα ελληνικά εδάφη.»

eleutherostyposiΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ : Το χρέος. Ποιο χρέος; – Σύνοδος Κορυφής! Βρήκε τοίχο ο Τσίπρας με την επικυρίαρχο και τον Γάλλο πρόεδρο.

Βασικό θέμα: Ο πρωθυπουργός μιλούσε για «λύση επειγόντως» και η Μέρκελ απαντούσε για το Προσφυγικό. Αόριστα ευχολόγια και από τον Ολάντ – Grexit  και εκλογές βλέπει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ .

Κύριο άρθρο:  Η εφ. στο κύριο άρθρο της «Η θέση μας» με τίτλο «Μοντερνισμός και Εκκλησία» σημειώνει: «¨Μοντέρνο¨ για τους επικριτές θα ήταν να μην υπάρχει Εκκλησία. Τίποτε λιγότερο.»

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Απαντάει με αυταρχισμό στους δίκαιους αγώνες των μαθητών! – ΚΝΕ: «Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού είναι η άλλη όψη της αντιλαϊκής πολιτικής της συγκυβέρνησης

 

ΕΣΤΙΑ : Γιατί το κράτος δεν είναι εταιρεία – Η αποδόμησις μιας θεωρίας από τον Μπάρακ Ομπάμα .

Ο ΛΟΓΟΣ : Αισιοδοξία για το χρέος – Αλέξης Τσίπρας: Η βιώσιμη λύση αφορά όλη την Ευρώπη.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ : ΣΥΡΙΖΑ & Ισλάμ φέρνουν τον «κόκκινο προφήτη» – Σχέδιο ισλαμοποίησης για τελική σφαγή των Ελλήνων με… πολυβόλα;

ΑΓΟΡΑ:  Εισαγγελική έρευνα για τα capital controls (σελ. 1, 8)

Βασικό θέμα:  Υπό άκρα μυστικότητα οι δικαστική λειτουργοί καλούν μάρτυρες και συλλέγουν στοιχεία που καταδεικνύουν πώς φθάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών τον Ιούνιο του 2015.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ:  Ο πρόεδρος, ο υπουργός και ο γιός – Πολιτικοί στη «Λίστα Μπόργιανς 2».

Βασικό θέμα: Με καταθέσεις στο Λουξεμβούργο βρέθηκαν επίσης γνωστοί επιχειρηματίες, πτωχευμένοι, πρωταγωνιστές σκανδάλων και άτομα υπεράνω πάσης υποψίας – 475 οι «βόμβες» που ταυτοποιούνται από τους οικονομικούς εισαγγελείς και σύντομα θα… εκραγούν.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Τρεις «βόμβες» στα χέρια του Τσίπρα πυροδοτούν… Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις .

Βασικό θέμα: Αλλαγές σε κυβέρνηση και κόμμα, εκλογή νέου γραμματέα την Κυριακή και αμέσως μετά δομικός ανασχηματισμός – Τηλεοπτικές άδειες, χρέος και αξιολόγηση «κλειδιά» για πρόωρες εκλογές.

 

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κυβέρνηση σε ΣτΕνό κλοιό – Ο Τσίπρας ψάχνει επειγόντως διεξόδους .

Βασικό θέμα: Οδικός χάρτης με 5 συμπληγάδες – 1) Αξιολόγηση, χρέος 2) Κυπριακό 3) Προσφυγικό 4) Τηλεοπτικές άδειες και 5) Ανασχηματισμός .

ΗΜΕΡΗΣΙΑ : Γύπες πάνω από τα δάνεια – Πόλεμος κυβέρνησης και τραπεζών με κερδοσκοπικά funds.

Βασικό θέμα: Προσφέρουν 5 – 10 ευρώ ανά 100 ευρώ δανείου! Ζήτησαν πακέτο χορηγήσεων 1 δις αντί μόλις 70 εκατ.

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Ο τουρισμός έχασε φέτος το εισιτήριο της ανάπτυξης – Μη αναστρέψιμη η πτώση στα έσοδα οκταμήνου  κατά 7,1% ή 752 εκατ. ευρώ.

Βασικό θέμα: Υπερφορολόγηση, Brexit, προσφυγικό, χαμηλά τιμολόγια.

Related posts