Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Κόσμος

Ξεκίνησε η επιχείρηση απεγκλωβισμού από το παγιδευμένο πλοίο στην Ανταρκτική

Έχοντας κάνει Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά παγιδευμένοι στους πάγους της Ανταρκτικής, οι επιβαίνοντες στο ρωσικό πλοίο Akademik Shokalskiy περιμένουν να ξεκινήσει η απομάκρυνσή τους με ελικόπτερο -μετά την αποτυχημένη απόπειρα διάσωσης από σκάφη που δεν κατάφεραν να φτάσουν στο πλοίο.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Αυστραλίας), το ελικόπτερο από το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του Χιονιού» κατέβηκε στον πάγο δίπλα από το παγιδευμένο πλοίο.

 

Ο Κρις Τέρνεϊ,επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας που βρίσκεται στο ρωσικό πλοίο, ανάρτησε στο twitter βίντεο με την άφιξη του ελικοπτέρου. «Είμαστε έτοιμοι, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους» έγραψε.

 

Το Akademik Shokalskiy απέπλευσε από τη Νέα Ζηλανδία στις 28 Νοεμβρίου για αποστολή στην περιοχή με την ευκαιρία της 100ής επετείου του ταξιδιού του αυστραλού εξερευνητή Ντάγκλας Μόσον στην Ανταρκτική.

 

Στις 24 Δεκεμβρίου παγιδεύτηκε στον πάγο. Μέσα στο πλοίο βρίσκονται επιστήμονες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους είναι Αυστραλοί, και ένα ρωσικό πλήρωμα.

 

Οι μέχρι τώρα απόπειρες προσέγγισης από άλλα σκάφη απέτυχαν λόγω του καιρού. Το κινεζικό παγοθραυστικό «Δράκος του Χιονιού» δεν κατάφερε να φτάσει στο πλοίο, όπως ούτε και το Aurora Australis.

Related posts