Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Αθλητικά

Μαραθώνιος της Αθήνας: Γράφει ιστορία 14χρονη Αμερικανίδα


 
Η Γουίντερ Βινέτσκι από τις ΗΠΑ είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει ένα μεγάλο ρεκόρ στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, καθώς θα γίνει η μικρότερη σε ηλικία αθλήτρια που έχει τρέξει στο συγκεκριμένο αγώνισμα, σε όλες τις ηπείρους του κόσμου!
Εφόσον τερματίσει στο Παναθηναϊκό Στάδιο το μεσημέρι της Κυριακής, θα σηκώσει τα χέρια στον ουρανό και θα ψιθυρίσει μια μικρή προσευχή για τον αδικοχαμένο πατέρα της, που έφυγε από τη ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, στα 40 του, χτυπημένος από τον καρκίνο του προστάτη.
Αυτό είναι και άλλωστε το περιστατικό που άλλαξε τη ζωή της και την έκανε να πραγματοποιήσει αυτόν τον πρωτότυπο «γύρο του κόσμου». Μια καμπάνια, ουσιαστικά, που έχει σκοπό την ίδρυση μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης, τα έσοδα της οποίας θα πάνε στις έρευνες για την καταπολέμηση της συγκεκριμένης νόσου. Μάλιστα, η ανταπόκριση χορηγών και υποστηρικτών είναι ήδη συγκινητική, αφού έχουν συγκεντρωθεί σχεδόν 400.000 δολάρια.
Η Γουίντερ ξεκίνησε να τρέχει από την ηλικία των 5 σε τοπικά πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών και μετά το θάνατο του πατέρα της έχει τρέξει σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως στην Αγγλία, στην Κίνα, στο Περού, στη Νέα Ζηλανδία, αλλά και στην Ανταρκτική!
Τον περασμένο Μάρτιο έγινε η μικρότερη δρομέας που τερμάτισε σε μαραθώνιο της Ανταρκτικής -ενός από τους πιο δύσκολους, λόγω ψύχους, μαραθωνίους στον κόσμο.
Πλέον, συγκαταλέγεται στους μόλις 489 δρομείς που έχουν τρέξει μαραθωνίους και στις επτά ηπείρους, ενώ στον τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο στις 10 Νοεμβρίου, θα την περιμένει ακόμη ένα ρεκόρ, αφού, έχοντας τη μητέρα της, Εστέλ, πάντα στο πλευρό της, θα γίνουν το μοναδικό δίδυμο μάνα-κόρη στον πλανήτη, που θα έχουν τρέξει μαραθώνιο και στις επτά ηπείρους.

Related posts