Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
30 Απρ 2024
Κόσμος

Πέρασαν τα μέτρα από την ιταλική γερουσία

Η ιταλική Γερουσία ενέκρινε τα νέα μέτρα λιτότητας και μένει να κάνει πράξη την υπόσχεσή του ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και να παραιτηθεί, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης υπό (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) τον Μάριο Μόντι, πρώην επίτροπο της χώρας στην Κομισιόν.

Το νέο πακέτο λιτότητας και μεταρρυθμίσεων ουσιαστικά επιβλήθηκε από τους ευρωπαίους εταίρους της Ιταλίας και στοχεύει στην τόνωση της οικονομίας και τον έλεγχο του ιταλικού χρέους.

Και ενώ ο «καβαλιέρε» συντάξει το κείμενο της παραίτησής του, ο φερόμενος ως διάδοχός του ετοιμάζεται να πάρει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Την Παρασκευή, λίγο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία, ο Μάριο Μόντι είχε νέα συνάντηση με τον Ιταλό πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο για να αναλύσουν την πολιτική και οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Νωρίτερα, ο Μόντι είχε μεταβεί για πρώτη φορά στο μέγαρο της γερουσίας, όπου οι Γερουσιαστές τον υποδέχτηκαν με θερμά χειροκροτήματα. Σαν να τον… εξέλεξαν δια βοής δηλαδή!

Το πρόγραμμα του Μόντι, τονίζει ο ιταλικός Τύπος, θα βασιστεί στην πιστή εφαρμογή των υποδείξεων των Βρυξελλών, με έμφαση στις αποκρατικοποιήσεις, στην πώληση ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, στην αύξηση της συντάξιμης ηλικίας και στην διευκόλυνση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα. Και με αυτά θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης των Βρυξελλών.

Related posts