Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
14 Μαΐ 2024
Οικονομία

Αύξηση κεφαλαίων των τραπεζών ζητά ο Τρισέ

Οι τράπεζες της Ευρωζώνης, οι οποίες έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε χρηματοδότηση από τις αγορές, πρέπει να αυξήσουν επειγόντως τα κεφάλαια και την αποτελεσματικότητά τους, δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλοντ Τρισέ, κατά την εισαγωγική ομιλία του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

Με τη δήλωσή του, ο κ. Τρισέ υποδήλωσε ότι πρέπει να αυξήσουν την κεφαλαιακή τους βάση οι τράπεζες της Ελλάδας και των άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης, οι οποίες έχουν πρόβλημα πρόσβασης στις αγορές.

Ο κ. Τρισέ ανακοίνωσε επίσης την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για τη συνέχιση της χωρίς περιορισμούς χρηματοδότησης των τραπεζών της Ευρωζώνης, μέσω του συστήματος των δημοπρασιών της με σταθερό επιτόκιο, για όσο διάστημα αυτό κριθεί αναγκαίο και τουλάχιστον έως τις 11 Οκτωβρίου 2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της τράπεζας αποφάσισε να διεξάγει δημοπρασίες για χορήγηση χωρίς περιορισμούς ρευστότητας τρίμηνης διάρκειας με σταθερό επιτόκιο στις 27 Ιουλίου, 31 Αυγούστου και 28 Σεπτεμβρίου 2011.

Related posts