Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 18 Δεκ 2017
 
 

Ζιμπάμπουε: Εκδιώχνεται από την εξουσία ο Μουγκάμπε!

Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017 - 16:28

-a Μέγεθος κειμένου +A

 

 

 

 

 

 

 

 

Η χαρά των πολιτών της Ζιμπάμπουε ξεχείλιζε όταν ανακοινώθηκε από το κυβερνών κόμμα ZANU-PF πως ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε θα αποτελεί από σήμερα (19/11) παρελθόν από την ηγεσία του πολιτικού φορέα.

Αντικαταστάτης του αειθαλή αρχηγού θα είναι ο αποπεμφθείς αντιπρόεδρος Έμερσον Μνανγκάγκουα, όπως δήλωσαν στο πρακτορείο Ρόιτερς πηγές από την ειδική σύνοδο του ZANU-PF και αναμένουν από τον ίδιο να φέρει την ανανέωση στο ισχυρό κόμμα κατά τις εκλογές του Δεκεμβρίου.

Ωστόσο η εκδίωξη Μουγκάμπε έχει χαρακτήρα καθολικό, καθώς τα ηγετικά στελέχη του κόμματος του έδωσαν διορία μέχρι το μεσημέρι της Δευτέρας για να παραιτηθεί κι απ’ το αξίωμα του προέδρου της χώρας.

Εξάλλου, κομματική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο πως το ZANU-PF αποφάσισε επίσης την απομάκρυνση της συζύγου του, της 21χρονης Γκρέις Μουγκάμπε από το κόμμα.

Ρόμπερτ Μουγκάμπε

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Ρόμπερτ Μουγκάμπε – 93 ετών – είναι πρόεδρος της αφρικανικής χώρας από το 1987 και ηγείται ενός καθεστώτος, που έχει επανειλημμένα καταγγελθεί διεθνώς για μη σωστό τρόπο άσκησης της εξουσίας (σ.σ. δικτατορικές πρακτικές). Πλέον παραμένει  σε κατ’ οίκον περιορισμό και πλήρως απομονωμένος.

 Μοιράσου το…!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: