Μεγάλες καταστροφές προκάλεσε η χαλαζόπτωση που έπληξε τα ξημερώματα του Σαββάτου περιοχές της Ξάνθης.Η χαλαζόπτωση έπληξε κυρίως καλλιέργειες στους οικισμούς Δεκάρχου, Αγίου Αθανασίου. Ολβίου και Βαφεΐκων. Κυρίως χωράφια με βαμβάκι, καλαμπόκι τριφύλλι επλήγησαν από το χαλάζι.
Όπως δήλωσε στο XanthiPress.gr ο Αντιπεριφερειάρχης Φώτης Καραλίδης, κλήθηκε άμεσα ο ΕΛΓΑ ο οποίος απέστειλε Γεωπόνο που έκανε ήδη μια πρώτη αυτοψία το πρωί του Σαββάτου τις καλλιέργειες, συνοδευόμενος από τον ίδιο και εκπροσώπους των δύο Δήμων που επλήγησαν.
Από την Τρίτη θα γίνει επίσημη αναγγελία από τον ΕΛΓΑ προκειμένου οι αγρότες των περιοχών να προχωρήσουν σε δηλώσεις. Σε 10 μέρες υπολογίζεται ότι θα γίνουν οι πρώτες εκτιμήσεις για το μέγεθος της ζημιάς.
“Ευτυχώς που δεν υπήρξε μεγάλη ποσότητα χαλαζόπτωσης και οι ζημιές περιορίστηκαν” δήλωσε ο Φώτης Καραλίδης, ο οποίος ανέφερε ότι μέριμνα της ΠΕ Ξάνθης είναι να τηρηθεί η διαδικασία που προβλέπει αποζημίωση των παραγωγών μέσα σε 2 μήνες από τη συγκομιδή.