Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
21 Οκτ 2020
Ελλάδα

Υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας Τάσος Γκουριώτης: «Οι πολίτες δεν χρειάζονται δημάρχους-διαχειριστές μιζέριας»

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα kalpi2019 έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Γλυφάδα Μπροστά», Τάσος Γκουριώτης, μέσα στην οποία παραθέτει τις βασικές παραμέτρους του εκλογικού του προγράμματος και γιατί πρέπει να…

Διαβάστε αναλυτικά όλη την συνέντευξη:

Kalpi2019: Πείτε μας λίγα λόγια για εσάς

Γεννήθηκα πριν από 55 χρόνια στον ακριτική Ορεστιάδα του Εβρου, είμαι δημοσιογράφος-εκδότης και πατέρας τριών παιδιών. Εργάζομαι από τα 16 μου χρόνια, ξεκινώντας από νυχτοθυρωρός και φτάνοντας μέχρι διευθυντής του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και σήμερα είμαι επικεφαλής ενός από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους της χώρας κι ενός από τους λίγους που έχουν παραγωγή όχι μόνο ηλεκτρονική, στο διαδίκτυο ή την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αλλά και έντυπη με έκδοση περιοδικών και την παραγωγή των ειδικών εκδόσεων της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ». Αναγκάζομαι να ταξιδεύω πολύ στο εξωτερικό, λόγω επαγγελματικών αναγκών, κάτι που θα περιορίσω δραστικά αν οι δημότες της Γλυφάδας με επιλέξουν ως δήμαρχό τους.

Kalpi2019: Πόσα χρόνια ασχολείστε με την αυτοδιοίκηση;

Πιο σωστό, αν μου επιτρέπεται την διόρθωση, είναι το ερώτημα «Πόσο καιρό σας απασχολεί η τοπική αυτοδιοίκηση;». Και η απάντηση είναι: Καθημερινά, εδώ και πολλά χρόνια. Κάθε μέρα που το πόδι μου πέφτει σε ένα σπασμένο πεζοδρόμιο (κάποτε το έσπασα εξ αιτίας μιας πλάκας που κανείς δήμαρχος δεν είχε σκεφθεί να την αντικαταστήσει), κάθε μέρα που βλέπω τα σκουπίδια να σωρεύονται έξω από καταστήματα εστίασης, κάθε μέρα που αναζητώ-μάταια-μία θέση στάθμευσης για το smartάκι μου στην Γλυφάδα, κάθε νύχτα που περπατώ με αγωνία για την ασφάλειά μου στους σκοτεινούς δρόμους που κανείς δήμαρχος δεν έχει σκεφθεί να φωτίσει, κάθε μέρα που βλέπω το τραμ να κόβει την πόλη «στα δύο» και να πηγαινοέρχεται άδειο, δημιουργώντας μύρια όσα προβλήματα. Αυτά ως ενεργός πολίτης έχω αποφασίσει ότι πρέπει να κάνω περισσότερα για να τα αλλάξω. Και θα τα αλλάξω.

Kalpi2019: Πόσο καλά γνωρίζετε τις ανάγκες του Δήμου;

Όσο καλά πρέπει να γνωρίζει τα προβλήματα του χώρου όπου ζει ο ίδιος και τα παιδιά του, ένας μέσος πολίτης και κατ’επέκταση ένας άνθρωπος που έχει αποφασίσει να τα λύσει και έχει μελετήσει συστηματικά επί δύο χρόνια τους τρόπους επίλυσής τους με μια ειδική ομάδα συνεργατών.

Kalpi2019: Πόσο ικανοποιημένος είστε από τα στελέχη του συνδυασμού σας;

Αν δεν ήμουν ικανοποιημένος δεν θα ήταν στελέχη του συνδυασμού μας. Έχουν όλα όσα πρέπει να έχουν για να δώσουν στην πόλη αυτό που χρειάζεται: Γνώση, εμπειρία, όρεξη για δουλειά, ηθική, γνώση του αντικειμένου. Καθηγητές πανεπιστημίων, πολεοδόμοι, αρχιτέκτονες, σημαντικοί αθλητές, ειδικοί σε θέματα ασφάλειας, ανώτατοι στρατιωτικοί, οικονομολόγοι, αλλά και απλοί άνθρωποι του μόχθου που θέλουν να προσφέρουν στην πόλη τους.

Kalpi2019: Ποια είναι τα «δυνατά» σημεία του συνδυασμού σας;

Είμαστε νέοι αλλά με γνώση και εμπειρία, δυνατοί και αποφασισμένοι.

Kalpi2019: Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, και ποιες είναι οι λύσεις που προτείνετε

Η εγκληματικότητα, η έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα κατεστραμμένα πεζοδρόμια, τα σκουπίδια, το τραμ, η αδυναμία προσέλκυσης επενδυτών, η μηδενική αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Για τις λύσεις που προσφέρουμε μπορείτε να ανατρέξετε στο www.glyfadamprosta.gr όπου περιλαμβάνεται ολόκληρο το πρόγραμμά μας. 

Kalpi2019: Ποια είναι η διαφορά σας, σε σχέση με τους υπόλοιπους υποψηφίους Δημάρχους

Τους σέβομαι όλους, αλλά δεν έχω καμία σχέση μαζί τους. Είναι άνθρωποι συντηρητικοί, είτε ανήκουν στην αριστερά, είτε στην δεξιά, λάτρεις της μικροπολιτικής, παλαιοκομματικοί οι περισσότεροι, χωρίς φαντασία, βούληση, αποφασιστικότητα και κυρίως χωρίς ταχύτητα στην λήψη αποφάσεων και την υλοποίησή τους.  Δεν το κάνουν επίτηδες. Είναι η φύση τους. Είμαι το ακριβώς αντίθετο. Η Γλυφάδα δεν θέλει άλλους «πολιτικάντηδες». Χρειάζεται να κάνει άλμα στο μέλλον.

Kalpi2019: Πως αντιμετωπίζετε γενικά την κριτική (θετική ή αρνητική) που σας γίνεται; Την λαμβάνεται υπόψιν σας;

Την κριτική την αντιμετωπίζω πάντα με σεβασμό. Αλλά είτε θετική είτε αρνητική δεν επηρεάζει τις βασικές παραμέτρους του προγράμματός της παράταξής μας. Με ενοχλούν αισθητικά οι προσωπικές επιθέσεις. Και για αυτό τις αποφεύγω. Άλλωστε αν κάποιος μπορεί να «επιτεθεί» σε πολιτικό/επικοινωνιακό επίπεδο, αυτός είμαι εγώ, που τυχαίνει να έχω τα Μέσα. Αλλά αν συμβεί αυτό χάνουμε την ουσία: Την δημιουργική αντιπαράθεση για τα προβλήματα του Δήμου.

Kalpi2019: Ποια είναι τα πρώτα ζητήματα που θα επικεντρωθείτε στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος;

Εγκληματικότητα, χώροι στάθμευσης, απομάκρυνση του τραμ, καλλωπισμός των εγκαταλελειμμένων κτιρίων της πόλης, πεζοδρόμηση οδών ήπιας κυκλοφορίας.

Kalpi2019: Ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους δημότες;

Μπορείτε να γίνετε δημότες μιας πλούσιας, καθαρής και «ασφαλισμένης» πόλης-υπόδειγμα. Μην αρκείστε στην απλή «διαχείριση της μιζέριας» γιατί μεσοπρόθεσμα θα χάσετε εσείς και τα παιδιά σας.

Related posts