Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
16 Ιούν 2021
Ελλάδα

Ύμνος στα Δωδεκάνησα η ομιλία του Βασίλη Α. Υψηλάντη

Ύμνος στα Δωδεκάνησα και στις δυνατότητές τους για πρόοδο και ανάπτυξη  ήταν η ομιλία του Βασίλη Α. Υψηλάντη, Κοσμήτορα της Βουλής και Βουλευτή Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στις απώλειες που είχαν τα νησιά μας από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και τους στόχους της νέας Κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Α. Υψηλάντης τόνισε χαρακτηριστικά κατά την παρέμβασή του:  «Τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο, αξίζουν να είναι και θα είναι  υψηλά στην πολιτική μας στρατηγική και στην αναπτυξιακή μας ατζέντα.»

Αναφέρθηκε στην  νησιωτική Ελλάδα και στους κατοίκους κάθε νησιού στο πέλαγος αυτό που αποπνέει γνήσια Ελληνικότητα.

Είπε ακόμη:

Σε όλους τους ακρίτες συμπατριώτες μου, στρέφω με σεβασμό αυτήν την ώρα τη σκέψη μου. Σε όλους εμάς, που τιμωρηθήκαμε, από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, το βασικότερο κοινοτικό κεκτημένο των νησιών μας  και την εκχώρησή τους στους δανειστές.  Που θέλουμε να ζήσουμε όμως ισότιμα και με  αξιοπρέπεια και που αναζητούμε τα αυτονόητα…

Γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς για μια αιμοληψία και τη λήψη μιας ακτινογραφίας, εκπαιδευτικούς και βέβαια συχνή συγκοινωνία και σύνδεση με το Κέντρο και τα μεγάλα γειτονικά νησιά.

Στα νησιά, εμβληματικούς τουριστικούς προορισμούς, όπως η Ρόδος και η Κως, που επιδιώκουν η τουριστική μεγέθυνση να συνοδεύεται με τα απαραίτητα έργα υποδομής. Με αγωνία να υπάρξει επιτέλους ουσιαστική ανάπτυξη σε σχέση κυρίως με τους διεθνείς ανταγωνιστικούς προορισμούς.

Η Κως  η πατρίδα του Ιπποκράτη, ο τρίτος τουριστικός προορισμός της χώρας, δεν είναι δυνατόν να μη διαθέτει μια σύγχρονη  νοσοκομειακή μονάδα και ένα μεταπτυχιακού επιπέδου κέντρο που θα προσελκύει το ενδιαφέρον της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.

Η αλιεία στην Κάλυμνο να αντιμετωπίζεται εχθρικά και ο μεγαλύτερος αλιευτικός στόλος στο Αιγαίο σήμερα να βρίσκεται δίχως δουλειά και με τεράστια προβλήματα.

Η Λέρος, παρά τις δυνατότητες που έχει, να έχει μετατραπεί δίχως τον ελάχιστο ορθολογιστικό προγραμματισμό απλά σε νησί υποδοχέα ανθρώπινων ψυχών.

Ο κατάλογος αυτός για τα νησιά μας δεν εξαντλείται βέβαια με τις αναφορές μου αυτές.

Είναι όμως όλα αυτά στο πλέγμα της νησιωτικής πολιτικής που, η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν δεσμευθεί να ενσκήψουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά. Τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο, αξίζουν να είναι και θα είναι  υψηλά στην πολιτική μας στρατηγική και στην αναπτυξιακή μας ατζέντα.

Είναι αλήθεια ότι στην ιστορία της Ελλάδας, δύσκολα βρίσκει κανείς περιόδους κανονικότητας και σε καμία περίπτωση δεν ήταν η τελευταία που, με τη ψήφο του,  η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού έδωσε τέλος.

Ήδη όμως η αυτοδυναμία, οι θέσεις που αναπτύχθηκαν, οι πρώτες μέρες διακυβέρνησης της χώρας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και βέβαια με τη σημερινή μας ψήφο εμπιστοσύνης προδιαγράφεται ότι γεννιέται μια νέα τέτοια περίοδος για τη χώρα μας.

Στηρίζω το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ και δίνω τη ψήφο μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του,  για να οδηγήσει τη χώρα με ασφάλεια, συνέπεια και αισιοδοξία στο μέλλον των πολλών προσδοκιών και των μεγάλων προκλήσεων.

 

Related posts