Η Ιταλία βρίσκεται σε απόγνωση και σε απομόνωση.Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινούν από σήμερα να αποστέλλουν ιατρική βοήθεια στην Ιταλία προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της επιδημίας του νέου κορωναϊού στην ευρωπαϊκή αυτή χώρα έπειτα από εντολή που έλαβε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.Η Ιταλία μέτρησε 793 νεκρούς το τελευταίο 24ωρο ενώ μέσα από ένα δραματικό διάγγελμα ο πρωθυπουργός Κόντε ανακοίνωσε ότι θα μείνουν ανοιχτά μόνο σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και τράπεζες κλείνοντας έτσι κάθε παραγωγική δραστηριότητα στην χώρα.
Ο Πούτιν είχε χθες Σάββατο τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, κατά την οποία ο Ρώσος ηγέτης προσέφερε υποστήριξη και βοήθεια υπό την μορφή ειδικών οχημάτων απολύμανσης και ειδικών για να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της Covid-19 στις χειρότερα πληγείσες περιοχές της Ιταλίας.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αρχικά 9 στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη Il-76 από το αεροδρόμιο του Chkalovsky θα μεταφέρουν οκτώ κινητές μονάδες στρατιωτικών ιατρών, ειδικά οχήματα απολύμανσης και άλλο ιατρικό εξοπλισμό στην Ιταλία από σήμερα.
Ως «μια τραγωδία δίχως τέλος», περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί με τον κορωνοϊό στην Ιταλία οι δήμαρχοι της χώρας, στην κοινή επιστολή τους προς τον Ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε.
Λίγες ώρες μετά την επιστολή ακολούθησε τηλεοπτικό διάγγελμα του Κόντε στο οποίο ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας.
Όπως τόνισε κλείνουν μέχρι τις 3 Απριλίου σε όλη την χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.
Πηγή : Pronews
Related posts
Αναζήτηση
Τελευταία νέα
Τάσος Θεοδωρόπουλος: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του δημοσιογράφου
Ιδιαίτερα δύσκολες ώρες φαίνεται πως συνεχίζει να περνά ο δημοσιογράφος Τάσος Θεοδωρόπουλος. Ο δημοσιογράφος από τις αρχές του μήνα νοσηλεύεται…