Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
02 Οκτ 2022
Πολιτισμός

Χρήστος  Τερζίδης: «Οι  λανθασμένες κινήσεις λειτουργούν διδακτικά»

Τον Χρήστο Τερζίδη τον μάθαμε από τα βιβλία του (Bright nights, Άδεια δωμάτια, Franklin – Killer on the road κ.α) την έκδοση του πρώτου free press στην Ελλάδα – In Rock – τη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων…

Τον γνωρίσαμε ως τον άνθρωπο πίσω από τους Going Through αλλά και του Σταν. Πολυσχιδής προσωπικότητα, πάντα έφερνε κάτι νέο στη χώρα μας. Η Σοφία Παπά τον συνάντησε και έθεσε τις ερωτήσεις που όλοι θα θέλαμε να μάθουμε για το παρελθόν αλλά και το μέλλον του.

Από την Σοφία Παπά

Ερώτηση: Τι ιδιότητες πρέπει να έχει ένας manager καλλιτεχνών για να είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του; Και ποια πιστεύετε ότι είναι η πιο σημαντική απ’ αυτές;

Απάντηση: Πιστεύω ότι οποιοσδήποτε θέλει να επιτύχει σε αυτόν τον χώρο, πρέπει να φέρει την δικιά του μοναδική προσωπικότητα. Η αυτοπεποίθηση, η οργανωτικότητα είναι βασικά στοιχεία αλλά κατά την άπψη μου η επιμονή μπορεί να κάνει την βασική διαφορά.

Ερώτηση: Ποιος ήταν ο μεγάλος σας φόβος όταν αρχίσατε να ασχολείστε επαγγελματικά με την προώθηση καλλιτεχνών;

Απάντηση: Δεν θυμάμαι να υπήρχε κάποιος φόβος. Μόνο αγώνας να πείσω ότι ένα πιτσιρικάς, καθώς ξεκίνησα από την πολύ νεαρή ηλικία των 18 χρονών, μπορεί να τα καταφέρει.

Ερώτηση: Έχετε πραγματικά ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό.  Μάνατζερ καλλιτεχνών, εκδότης περιοδικού, συγγραφέας, τηλεοπτικές παραγωγές, μέρος διοργάνωσης Ολυμπιακών αγώνων: Πού αισθάνεστε ότι τα καταφέρνετε καλύτερα και σε ποιες από τις παραπάνω ενασχολήσεις  εκφράζεται τον εαυτό σας περισσότερο;

Απάντηση: Όλες αυτές οι ενασχολήσεις, όσο διαφορετικές και να φαντάζουν μεταξύ τους, αποτελούν κρίκους της ενιαίας πορείας μου στην ζωή. Εάν δεν είμαι τόσο ενθουσιασμένος με κάτι, για να μπορώ να το διεκπεραιώσω στην εντέλεια, δεν ασχολούμαι.

Ερώτηση: Αισθάνεστε δικαιωμένος από τις επιλογές σας;

Απάντηση: Φυσικά. Και όποιες αποδείχθηκαν λανθασμένες, λειτούργησαν διδακτικά για μένα.

Ερώτηση: Η Ελλάδα σας βοήθησε ή λειτούργησε ως τροχοπέδη στα σχέδια σας;

Απάντηση: Με βοήθησε πάρα πολύ. Ανδρώθηκα εδώ με κάθε έννοια.  Όταν ένοιωσα όμως ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τροχοπέδη, έκανα τις απαραίτητες κινήσεις για να μην εξαρτιέμαι επαγγελματικά και οικονομικά αποκλειστικά από τις εγχώριες δραστηριότητες.

Ερώτηση: Κι αφού είστε μάνατζερ πώς μανατζάρετε τη δική σας ζωή; Έχετε κάποια στρατηγική ή αφήνεται τη ζωή να σας πάει όπου θέλει εκείνη;

Απάντηση: Θα έλεγα ότι προσπαθώ πλέον να κάνω μεσοπρόθεσμα σχέδια εν αντιθέσει με το παρελθόν. Αυτό φυσικά έχει να κάνει πέρα από το γενικότερο ασταθές κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον και με προσωπικούς λόγους. Νομίζω ότι η αντίληψη του χρόνου και γενικότερα το time management κάνει την ειδοποιό διαφορά στην ζωή του καθενός μας.

Ερώτηση: Ποια είναι τα επόμενα σχέδιά σας;

Απάντηση: Κάνω μια μικρή αποχή – κατά μία έννοια – από την έκθεση των γραπτών μου προς το κοινό. Παρόλα αυτά έχω τελειώσει κάτι και ασχολούμαι με το θεατρικό σενάριο όπου έχω ολοκληρώσει ένα θεατρικό έργο το οποίο εύχομαι να βρει τον δρόμο του. Παράλληλα εξετάζω συμβόλαια για την συμμετοχή σε events εκτός Ελλάδος.

Related posts