Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
23 Ιαν 2022
Πολιτισμός

Χρήστος Πετρίδης: Ονειρεύομαι να καταφέρω να φτιάξω για ζώα και ανθρώπους έναν καλύτερο κόσμο

Συνέντευξη στη Μαίρη Γκαζιάνη 

Ο Χρήστος Πετρίδης είναι εικαστικός, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φορέα Dreamteam, manager & υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των TEO Hair Design Δροσιάς. Επίσης, είναι επιμελητής εκθέσεων έργων τέχνης και ο πρώτος διοργανωτής στη χώρα που πραγματοποίησε δύο μεγάλες εκθέσεις Τέχνης με 76 καλλιτέχνες και 190 εικαστικά έργα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, στον πολυτελή χώρο των TEO Hair Design Δροσιάς με αποτελέσματα πραγματικά εξαιρετικά! 

ΜΑΙΡΗ ΓΚΑΖΙΑΝΗ: Σχεδόν δυο χρόνια μακριά από τη φυσική παρουσία της τέχνης. Πως το βιώσατε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ: Ή σκέψη της περιόδου εκείνης μόνο θλίψη με γεμίζει. Στην αρχή θεώρησα – λανθασμένα βέβαια – ότι θα τελειώσει γρήγορα μιας και εγώ όπως όλοι είχα άγνοια του μεγέθους του γεγονότος. Έτσι μέσα στο πέρας του χρόνου, αποφάσισα να μην το βάλω κάτω και να προσπαθήσω να αξιοποιήσω στο μέγιστο αυτό το διάστημα της φαινομενικής απραγίας. Θέλησα να αφήσω ακόμα και τον φόβο να με εμπνεύσει, να κατακλυστώ από αυτό το συναίσθημα, από την απειλή για τη ζωή και το αύριο και να δημιουργήσω κάτι σχετικό. Και έτσι και έγινε. Έφτιαξα την ‘’Εσταυρωμένη Γη’’, ένα γλυπτό που ακόμα δεν έχει εκτεθεί και μαρτυρά όλα όσα βίωσε και βιώνει η ανθρωπότητα μέσα από την παγκόσμια πανδημία.

Ο Χρήστος Πετρίδης με τον Γιώργο Ζούβελο

Σε δεύτερη φάση, μαζί με την αντιπρόεδρο της Dreamteam κυρία Αναστασία Γκούβα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το μεγάλο Prozect Zero, που θα συμπεριλάμβανε όλα όσα κατέγραφε και καταγράφει η Ιστορία μέσω της Τέχνης τη συγκεκριμένη περίοδο της πανδημίας, με έναρξη την ημέρα της Θερινής Ισημερίας και λήξη τη Παγκόσμια Ημέρα Πολιτισμού. Όμως λόγω των περιοριστικών μέτρων και της καραντίνας αυτό το μεγάλο εγχείρημα αναβλήθηκε για το μέλλον, προκειμένου να πραγματοποιηθεί με τη μεγαλοπρέπεια και την αξιοπρέπεια που του και μας αρμόζει. Στη συνέχεια ήμασταν πρώτοι εμείς που κάναμε τη πρώτη διαδικτυακή έκθεση Τέχνης, με τη συμμετοχή 60 καλλιτεχνών από Ελλάδα και Κύπρο και πραγματικά πολύ εντυπωσιακή απήχηση και αποτελέσματα! Έτσι, μέσα από όλα τα παραπάνω καλλιτεχνικά γεγονότα ουσιαστικά δεν βίωσα τη φυσική παρουσία της Τέχνης μιας και ή θα δημιουργούσα ή θα εργαζόμουν εντατικά για τους εκλεκτούς καλλιτέχνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά!

Μ.Γ.: Πριν λίγες μέρες έπεσε η αυλαία της τριήμερης έκθεσης Τέχνης που έλαβε χώρα στα πλαίσια του ”1st Designers Pop Up by NGFL / Art & Fashion” της Stalexpo κι είχατε την αποκλειστική επιμέλεια. Ποια είναι η συναισθηματική και η ρεαλιστική αποτίμηση που κάνετε σύμφωνα με την ανταπόκριση του κοινού;

Χ.Π.: Συναισθηματικά ήταν ένα γεγονός που λαχταρούσα να πραγματοποιηθεί και εργάστηκα για αυτό σκληρά 4 μήνες. Η αποτίμηση πραγματικά είναι η θετικότερη και η καλύτερη από κάθε άλλη αντίστοιχη διοργάνωση – για εμένα προσωπικά τουλάχιστον βάση όλων όσων εισέπραξα από τους καλλιτέχνες και το κοινό – βάζοντας στην άκρη και στο περιθώριο άλλες αντίστοιχες και πολυδιαφημισμένες διοργανώσεις που έλαβαν χώρα εκείνη τη περίοδο στην Αθήνα! Ο λόγος βέβαια για όλα αυτά είναι η σκληρή δουλειά όλων  μας αλλά και προσωπικά, η εμπιστοσύνη που κερδίζεται με το πέρασμα των χρόνων και των επιθυμητών αποτελεσμάτων, ο αμοιβαίος σεβασμός μεταξύ διοργανωτών και καλλιτεχνών, η σωστή επικοινωνία και κυρίως η πηγαία χαρά, η αγάπη, η γνώση, η δίψα για τη Τέχνη και όλα όσα μία μεγάλη και άρτια καλλιτεχνική διοργάνωση απαιτεί και χρειάζεται!

Μ.Γ.: Είστε manager & υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων των TEO Hair Design Δροσιάς. Ποιες διεξόδους εφαρμόσατε για την τέχνη κατά τη διάρκεια των lock down σε συνεργασία με τον ιδιοκτήτη του Γιώργο Ζούβελο στον χώρο του TEO Hair Design Δροσιάς;

Χ.Π.: Όντως έχω το ευτύχημα να συνεργάζομαι και να έχω στην ευθύνη μου τα TEO Hair Design Δροσιάς! Μην ξεχνάμε όμως ότι ταυτόχρονα είμαι και καλλιτέχνης, διοργανωτής εκδηλώσεων και κυρίως προέρχομαι από τον χώρο της επικοινωνίας μέσα από την 20ετή προϋπηρεσία μου στο τηλεοπτικό σταθμό MEGA. Όλα αυτά λοιπόν σε συνδυασμό με οδήγησαν να καταφέρω να γίνω ο πρώτος διοργανωτής στη χώρα που πραγματοποίησε δύο μεγάλες εκθέσεις Τέχνης με 76 καλλιτέχνες και 190 εικαστικά έργα κατά τη διάρκεια της καραντίνας, με αποτελέσματα πραγματικά εξαιρετικά! Ήμασταν οι πρώτοι Πανελλαδικά που καταφέραμε να δώσουμε διέξοδο στους καλλιτέχνες στο lock down και να μετατρέψουμε τον πολυτελή χώρο των TEO Hair Design Δροσιάς σε μία τεράστια γκαλερί για 3 μήνες, αποκλειστικά και μόνο  για τους προς εξυπηρέτηση πελάτες της εταιρίας! Ένα εγχείρημα που αγκαλιάστηκε εντυπωσιακά από όλους!

Ο Χρήστος Πετρίδης με τη Μαίρη Γκαζιάνη

Μ.Γ.: Το κομμωτήριο TEO Hair Design Δροσιάς έκλεισε 25 χρόνια λειτουργίας. Πέστε μας δυο λόγια για τον άνθρωπο Γιώργο Ζούβελο και που οφείλεται η τεράστια επιτυχία του;

Χ.Π.: Ισχύει αυτό που λένε ότι ‘’τίποτα δεν είναι τυχαίο’’! Ο συνεργάτης και εργοδότης μου κύριος Γιώργος Ζούβελος θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένας άνθρωπος πολύ χαμηλών τόνων, χωρίς καμία έπαρση, διακριτικός & αφοσιωμένος στη δουλειά του και μόνο, με απόλυτο σεβασμό προς όσους τον εμπιστεύονται – συνεργάτες και πελάτες. Φέρει ένα βαρύ brand στη πλάτη του μιας και τα TEO Hair Design είναι η μακροβιότερη και πολυτελέστερη αλυσίδα κομμωτηρίων στην Ελλάδα. Σεβόμενος θεωρώ πάνω απ όλα τον εαυτό του, τις ικανότητές του, τα όνειρά του και το όνομα της εταιρίας, εδώ και 25 χρόνια λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία το δικό του κομμωτήριο TEO Hair Design στη Δροσιά Αττικής.

Μ.Γ.: Είστε Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Φορέα Dreamteam. Ποιο ήταν το έργο του φορέα σε συνεργασία με TEO Hair Design Δροσιάς για τους ανθρώπους και ζώα που επλήγησαν το καλοκαίρι από τις πυρκαγιές;

Χ.Π.: Βίωσα τον τρόμο της φωτιάς μιας και απειλήθηκε το σπίτι μου, η ζωή μου και των ζώων μου τον περασμένο Αύγουστο μέσω της φονικής πυρκαγιάς στην Αττική και είδα πως μέσα σε μία στιγμή όλα και όλοι θα μπορούσαμε να χαθούμε. Αυτό με κινητοποίησε ακόμη περισσότερο ώστε με τη Dreamteam, τα ΤΕΟ Hair Design Δροσιάς και το Eleftheriart, να συμπράξουμε όλοι μαζί για τους ανθρώπους και τα ζώα των περιοχών που καταστράφηκαν. Συγκεντρώσαμε με τη συνδρομή συνανθρώπων και πελατών μας γιγαντιαίες ποσότητες ειδών πρώτης ανάγκης, ρουχισμού, υπόδησης, τροφών, ζωοτροφών και τα αποστείλαμε μέσω των εθελοντών μας σε Βόρεια Εύβοια και Ηλεία, πολύ στοχευμένα ώστε τίποτα να μη χαθεί και να φτάσει απόλυτα στον προορισμό του. Επίσης με τη Dreamteam αναλάβαμε 4 σχολεία, στη Βόρεια Εύβοια στο χωριό Πήλι και στην Ηλεία στο χωριό Λάλα και καλύψαμε τις ανάγκες σε ολοκαίνουρια σχολικά είδη για 102 παιδιά νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων καθώς και σε τρόφιμα που μας έγιναν χορηγία από μεγάλες εταιρίες. Σε όλο αυτό το πραγματικά μεγάλο και ευαίσθητο εγχείρημα πολύτιμη ήταν η προσφορά ιδιωτών και Φορέων για την οποία είμαστε ευγνώμονες! Οι δράσεις μας όπως έχει αποδείξει το παρελθόν εδώ και αρκετά χρόνια, πέραν των καλλιτεχνικών διοργανώσεων, επικεντρώνονται πάντα μα πάντα στη κοινωνική προσφορά και σε όσους έχουν ανάγκη, ανθρώπους & ζώα!

Μ.Γ.: Ως Πρόεδρος, ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας – κοροναϊού επιτρέποντος- για τον φορέα Dreamteam σε συνεργασία με το TEO Hair Design Δροσιάς ή και ανεξάρτητα;

Χ.Π.: Τα σχέδια είναι πολλά και η όρεξη επίσης πολύ μεγάλη! Είναι ευτύχημα πως ο ιδιοκτήτης των TEO Hair Design Δροσιάς κύριος Γιώργος Ζούβελος είναι και ιδρυτικό μέλος της Dreamteam, συνθήκη που δένει ακόμα περισσότερο τους δύο Φορείς. Στα σχέδιά μας είναι να πραγματοποιήσουμε και να καθιερώσουμε στην Ελλάδα ως μεγάλο έναν θεσμό που δεν υπάρχει ως τώρα και τον οποίο έχουμε κατοχυρώσει, οραματιστεί, προσδοκούμε και προγραμματίζουμε μαζί με άλλους μεγάλους Φορείς και ευχόμαστε σύντομα να γίνει πραγματικότητα. Λεπτομέρειες θα σας αποκαλύψουμε στο προσεχές μέλλον.

Μ.Γ.: Είστε και εικαστικός. Τα έργα σας χαρακτηρίζονται από πρωτοτυπία και έχετε βραβευθεί γι΄ αυτό. Ποια είναι τα επόμενα προσωπικά σας όνειρα;

Χ.Π.: Είναι γεγονός πως τα έργα μου είναι βουτηγμένα στην pop art μιας και η μοντέρνα τέχνη και ο σουρεαλισμός είναι αυτά που με εκφράζουν απόλυτα αλλά και μέσω των οποίων εκφράζομαι απόλυτα. Προσπαθώ και θέλω να δημιουργώ έργα – κυρίως γλυπτά – που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον για τη πρωτοτυπία τους και θα βάλουν τον θεατή σε έναν τρόπο σκέψης ανάποδο από τον φαινομενικό. Όπως έχω πει και στο παρελθόν ‘’ στα έργα μου τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται’’! Κυριαρχούν τα χρώματα ως αίσθηση και ένδειξη αισιοδοξίας για τη ζωή και χρησιμοποιώ αποκλειστικά οικοδομικά υλικά και όχι καλλιτεχνικά μιας και θεωρώ πως η επιτήδευση δεν είναι Τέχνη αλλά χειροτεχνία !

Ονειρεύομαι να καταφέρω να φτιάξω για εμένα και για τους άλλους – ζώα και ανθρώπους έναν καλύτερο κόσμο! Έναν καλύτερο κόσμο που δεν θα έχει βία, δεν θα έχει κακοποιήσεις ζώων και παιδιών, δεν θα έχει ανθρώπους να πεινάνε και ζώα να πεθαίνουν από την πείνα, τη δίψα και το κρύο στους δρόμους! Έναν καλύτερο κόσμο όπου τα ζώα δεν θα θανατώνονται για τη γούνα τους και έναν καλύτερο κόσμο όπου τα παιδιά θα βρίσκουν μόνο χαρά και αγάπη! Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου και θα σταθώ δίπλα σε όποιο άνθρωπο ή ζώο έχει ανάγκη!

Μ.Γ.: Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη κι εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο σας.

Χ.Π.: Κυρία Γκαζιάνη σας ευχαριστώ ακόμη μία φορά για το βήμα του λόγου και την εμπιστοσύνη!

Μαίρη Γκαζιάνη

Γεννήθηκε στα Ιωάννινα.  Μεγάλωσε στην Αθήνα όπου ζει μέχρι σήμερα και εργάσθηκε στον τραπεζικό χώρο. Στο παρελθόν ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με την φωτογραφία, τη ζωγραφική και τα τελευταία δέκα χρόνια με τη συγγραφή. Έχει πραγματοποιήσει ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

Την περίοδο 2011-2012 υπήρξε ραδιοφωνική παραγωγός στο magicradiolive. Από τον Νοέμβρη 2014 συνεργάζεται με το now24.gr και έχει πραγματοποιήσει πάνω από εξακόσιες συνεντεύξεις, καθώς και σχολιασμούς βιβλίων και θεατρικών παραστάσεων. Το 2016 συμμετείχε στην τηλεοπτική εκπομπή «Καλώς τους» του ΑιγαίοTV πραγματοποιώντας συνεντεύξεις σε ανθρώπους των τεχνών. Διετέλεσε Διευθύντρια Σύνταξης του on line Πολιτιστικού Περιοδικού Books and Style από Ιούλιο 2017 έως Μάρτιο 2018 οπότε αποχώρησε οικειοθελώς.

Μεγάλες της αγάπες είναι το θέατρο και ο χορός με τα οποία έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά κι έχει συμμετάσχει σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις.

Τον Μάιο του 2012 κυκλοφόρησε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Σου γράφω…», τον Σεπτέμβρη 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ένα φεγγάρι λιγότερο» από τις εκδόσεις Ελληνική Πρωτοβουλία και τον Ιούνιο του 2014 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Τα πλήκτρα της σιωπής»  από τις εκδόσεις ΄Οστρια. Επίσης, το παραμύθι της «Το ψαράκι του βυθού» συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο «Παραμύθια και Μαμάδες» εκδόσεις Βερέττα 2015.  Τον Ιούνιο 2017 κυκλοφόρησε το μυθιστόρημά της «Άλικα βήματα» από την Εμπειρία Εκδοτική. Τον Νοέμβριο του  2019 κυκλοφόρησε το νέο της μυθιστόρημα «Ζάχαρη άχνη» από τις εκδόσεις Ωκεανός. Τον Ιούνιο 2021 κυκλοφόρησε  το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ από τις εκδόσεις Ωκεανός.    

 

 

 

Related posts