Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
22 Φεβ 2024
Υγεία

Χάστε κιλά χωρίς δίαιτα

Λίγο πριν τις γιορτές και οι περισσότεροι θέλουμε να χάσουμε κάποια κιλά ώστε να απολαύσουμε τις μέρες των Χριστουγέννων ξέγνοιαστα. Με τη βοήθεια της Mynutri μπορείτε να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, πριν τις γιορτές, χωρίς να στερηθείτε τις αγαπημένες σας τροφές. Ας δούμε όμως πώς μπορείτε να χάσετε τα κιλά που θέλετε και με άλλους εύκολους τρόπους, χωρίς δίαιτα!

Οργάνωση & προγραμματισμός γευμάτων

Ίσως η πιο συνηθισμένη συμπεριφορά που οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους είναι η χαοτική κατανάλωση τροφής, η πολύωρη νηστεία λόγω έλλειψης χρόνου και η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας τροφής μία φορά μέσα στη μέρα.

Έτσι, η οργάνωση και ο προγραμματισμός των γευμάτων είναι το Α και το Ω:

Ελέγχουμε το πρόγραμμά μας για την επόμενη εβδομάδα και σχεδιάζουμε τα γεύματά μας ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο ή/και τις πιθανές εκδηλώσεις που έχουμε.

Δρούμε έξυπνα, ετοιμάζοντας τα γεύματά μας όταν έχουμε τον επιπλέον χρόνο.

Έχουμε πάντα έτοιμες ιδέες για εύκολα, γρήγορα αλλά και θρεπτικά γεύματα.
Εφοδιάζουμε τα ντουλάπια και το ψυγείο με υγιεινά τρόφιμα, ώστε να έχουμε πάντα εύκαιρο ένα υγιεινό σνακ ή να μπορούμε εύκολα να προετοιμάσουμε ένα γρήγορο, αλλά θρεπτικό γεύμα.
Κάνουμε μια λεπτομερή λίστα σουπερμάρκετ, προγραμματίζοντας τις εβδομαδιαίες αγορές μας καθώς και τις ώρες που μπορούμε να διαθέσουμε για μαγείρεμα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Αργή κατανάλωση τροφής και ενσυνείδητη διατροφή

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε γρήγορα τείνουν να έχουν περισσότερο βάρος με την πάροδο του χρόνου, σε σύγκριση με όσους τρώνε πιο αργά. Φαίνεται ότι η αργή κατανάλωση τροφής αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του εντέρου που είναι υπεύθυνα για την αίσθηση του κορεσμού, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της πρόσληψης θερμίδων.

Tips για να τρώμε πιο αργά:

Μασάμε αργά το φαγητό, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά.

Κάνουμε διαλείμματα. Αφήνουμε το πιρούνι κάτω και αφού καταπιούμε την μπουκιάς μας παίρνουμε την επόμενη.
Τρώμε με το αντίθετο χέρι.
Προσπαθούμε να μιμηθούμε τον πιο «αργό» στο τραπέζι.
Απενεργοποιούμε όλες τις οθόνες και εστιάζουμε στο φαγητό που έχουμε μπροστά μας.

Κίνηση για χαρά

Το γεγονός ότι η άσκηση συμβάλλει σημαντικά στην μείωση, αλλά και τη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους είναι απόλυτα γνωστό και κατανοητό. Οι περισσότεροι, όμως, δυσκολευόμαστε να εντάξουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας και αυτό ίσως γιατί έχουμε ένα διαρκές «πρέπει» στο μυαλό μας. Το μυστικό, λοιπόν, είναι να εντάξουμε την κίνηση στην καθημερινότητά μας και όχι την καταναγκαστική άσκηση.

Πως;

Βγαίνουμε για περπάτημα με φίλους/οικογένεια σε μέρη, ίσως, που δεν έχουμε ξαναπάει και θέλουμε να εξερευνήσουμε.
Πηγαίνουμε για ποδήλατο με φίλους/οικογένεια.
Βάζουμε δυνατά τη μουσική και χορεύουμε με αγαπημένα μας άτομα.
Πηγαίνουμε για κολύμπι στη θάλασσα, περπατάμε στην αμμουδιά μαζεύοντας κοχύλια, παίζουμε ρακέτες με τους αγαπημένους μας.
Πηγαίνουμε βόλτα με το κατοικίδιό μας σε κάποιο πάρκο και εκεί παίζουμε μαζί του.
Και τόσα πολλές άλλες καθημερινές δραστηριότητες που μπορούμε να απολαύσουμε. Η «κίνηση για χαρά» σίγουρα θα βοηθήσει το σώμα μας να παράγει ορμόνες που μας κάνουν πιο ευδιάθετους και θα θέλουμε να την έχουμε στην καθημερινότητά μας, χωρίς «πρέπει».

Πηγή: govastiletto.gr

Related posts