Subscribe Now

Trending News

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στo now24.gr.
Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας.
07 Δεκ 2021
SLIDER

Χαρδαλιάς: Ζητά μέτρα για να μην εξαπλωθεί ο κορωνοϊός και όχι για να γονατίσει οικονομικά τους εργαζόμενους με πρόστιμα

Του Πέρη Χαλάτση

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ζήτησε να γίνουν εντατικοί έλεγχοι για  έναν και μοναδικό σκοπό. Να μη χαλαρώσει ο κόσμος και να περιορίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού. Οι υπάλληλοι που κάνουν τους ελέγχους καλό είναι να μάθουν να συμβουλεύουν και να κάνουν συστάσεις όταν διαπιστώνουν ότι κάποιοι υπάλληλοι δεν φορούν σωστά τις μάσκες. Πρώτα πρέπει να γίνονται συστάσεις και μετά να επιβάλουν πρόστιμα. Αυτός είναι και ο σκοπός της πρόληψης. Σκοπός του υφυπουργού δεν είναι να γονατίσει οικονομικά τους εργαζόμενους πολίτες.

Κάποιοι λοιπόν έχουν μπερδέψει τους ρόλους τους.

Ας τα πιάσουμε από την αρχή.

Το πρωί βρεθήκαμε σε δύο ελέγχους.

Ο πρώτος έλεγχος έγινε σε κατάστημα take away στην οδό Καραθεοδωρή. Όταν μπαίνει το κλιμάκιο που κάνει τους ελέγχους (μπορείτε να το δείτε και εσείς από τη φωτογραφία κλειστού κυκλώματος) οι υπάλληλοι φοράνε τη μάσκα. Ωστόσο το κλιμάκιο της  Εθνική Αρχή Διαφάνειας  που κάνει τους ελέγχους για τον περιορισμό του COVID θεωρεί ότι η μάσκα δεν είναι σωστά τοποθετημένη.

Ο ένας υπάλληλος φορούσε  τη μάσκα αλλά εκείνη τη στιγμή ήταν κάτω από τη μύτη και ο άλλος υπάλληλος μάλλον δεν την είχε στερεώσει όπως θα ήθελαν οι ελεγκτές σωστά στο αυτί του. Το θέμα είναι ότι και οι δύο φορούσαν μάσκες.

Δεν θα κρίνω την παιδεία του καθενός ελεγκτή. Ούτε τον τρόπο που απευθύνονται στους εργαζόμενους. Ούτε πως πρέπει να κάνουν τη δουλειά τους.

Θα πρέπει να ξέρουν όμως αυτοί οι άνθρωποι ότι ο σκοπός τους δεν είναι να παίρνουν τη χατζάρα και να αποκεφαλίζουν τους εργαζόμενους που δουλεύουν  8 ώρες για 550 ευρώ. Το θερμόμετρο μπορεί να δείχνει 35 βαθμούς όμως το air-condition δεν μπορεί να ανάψει λόγω του Covid 19.

Οι ελεγκτές έκοψαν δύο πρόστιμα των 150 ευρώ στους δύο  υπαλλήλους που φορούσαν τις μάσκες αλλά δεν τις φορούσαν σωστά.

Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι ελεγκτές ότι πρέπει να δείξουν σεβασμό στους μεροκαματιάρηδες που δεν είναι παράνομοι. Που δεν αδιαφορούν στα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση. Ας τους κάνουν μια σύσταση και αν δεν πειθαρχήσουν στον επόμενο έλεγχο ας επιβάλουν το πρόστιμο. Γιατί με τον τρόπου που κόβουν τα πρόστιμα κάνουν κακό και στην Κυβέρνηση του Μητσοτάκη που κάνει αγώνα δρόμου για να περιορισθεί ο κορωνοϊός.

Αυτός είναι ο σκοπός του πρωθυπουργού. Και αυτόν τον σκοπό αυτοί που διυλίζουν το κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλον δεν τον εξυπηρετούν σωστά.

Και έρχομαι στο δεύτερο σκέλος της έρευνας.

Το πρωί στη λεωφόρο Συγγρού (με κατεύθυνση την παραλία) τροχονόμοι σταματούν τα λεωφορεία και κάνουν έλεγχους.

Ο τροχονόμος περνάει έξω από το λεωφορείο και κάνει εξωτερικό έλεγχο αν οι επιβάτες φορούν τη μάσκα. Στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο -που παρακολούθησα τον έλεγχο- οι επιβάτες φορούσαν τις μάσκες αλλά ήταν ο ένας δίπλα στον άλλον. Φαντασθείτε ένα λεωφορείο ασφυκτικά γεμάτο με πολίτες που άλλοι πήγαιναν στις δουλειές τους και άλλοι για μπανάκι.

Εδώ οι τροχονόμοι έδειχναν επιείκεια. Συνιστούσαν σε όσους επιβάτες δεν φορούσαν σωστά τη μάσκα να τη διορθώσουν και επεσήμαναν στον οδηγό ότι πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όσον αφορά τον αριθμό των επιβατών. Οι τροχονόμοι ζητούσαν από κάποιους να βγουν από το λεωφορείο και να επιβιβαστούν στο επόμενο. Διαφορετικά το λεωφορείο δεν ξεκινούσε.

Θεωρώ ότι η Τροχαία κάνει πιο σωστά τη δουλειά της. Κάνει συστάσεις. Δείχνει κατανόηση χωρίς να κάνει χάρες. Το σημαντικό είναι ότι όλοι οι επιβάτες φορούσαν μάσκες.

Με τα πρόστιμα δεν φέρνουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Με την σωστή καθοδήγηση έχουν διπλό κέρδος. Ας το σκεφτούν οι αρμόδιοι. Οι εργαζόμενοι έχουν γονατίσει οικονομικά.

Χρειάζεται και λίγο ανθρωπιά !!!

Related posts