Επιστροφή στην κορυφή
Δευτέρα, 16 Ιουλ 2018
 
 

Χάνονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι δύο αγνοούμενοι στη Μάνδρα

Δευτέρα, 20 Νοέμβριος 2017 - 11:40

-a Μέγεθος κειμένου +A

Κάθε ώρα που περνάει χάνονται οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί τα δύο άτομα που αγνοούνται από τη θεομηνία που ισοπέδωσε τη Μάνδρα Αττικής. Έχουν περάσει έξι ημέρες μετά τη φονική πλημμύρα στη Δυτική Αττική και ο κατάλογος των θυμάτων δεν έχει κλείσει. Οι δύο άνδρες που αγνοούνται είναι ο 30χρονος οδηγός φορτηγού Σωτήρη Πίνη και ο Χρήστος  Γεωργακόπουλος, επίσης οδηγός.

Οι συγγενείς των αγνοούμενων  βρίσκονται  έξω από μια αποθήκη κοντά στην Παλαιά Εθνική οδό. Εκεί έχουν  επικεντρωθεί οι προσπάθειες των διασωστών προκειμένου να εντοπίσουν τους δύο αγνοούμενους.

Υπάρχουν τόνοι από λάσπη και για αυτό καθυστερούν οι προσπάθειες των διασωστών. Με εκσκαφέα τραβούν τη λάσπη αλλά και αυτό γίνεται με πολύ προσοχή γιατί φοβούνται μην κάνουν κάποιο κακό στην περίπτωση που οι άνθρωποι είναι ζωντανοί κάτω από τις λαμαρίνες της αποθήκης.

Στο μεταξύ, τα θύματα της τραγωδίας έφτασαν τα 20 . Το 20ο θύμα που εντοπίσθηκε χθές ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο  Δημήτρης Γούτου, συνταγματάρχης εν αποστρατεία.

Στο μεταξύ ο θρήνος στη Μάνδρα δεν σταματά. Οι κηδείες των θυμάτων γίνονται η μία πίσω από την άλλη. Σήμερα  φίλοι και συγγενείς θα πουν το τελευταίο «αντίο» στον Γιώργο Μακαρούνα, τον 36χρονο οδηγό φορτηγού που βρέθηκε εγκλωβισμένος στο όχημά του το οποίο παρέσυραν τα ορμητικά νερά. «Μητέρα φοβάμαι, πνιγόμαστε», ήταν τα τελευταία λόγια του άτυχου οδηγού.

Από τη μια οι κηδείες και από την άλλη ο φόβος και η αγωνία για το αύριο. Κάθε σπίτι και μια ιστορία καταστροφής. Οι περισσότεροι τα έχασαν όλα. Δεν έχουν ούτε σπίτι αλλά ούτε και χρήματα. Ακόμη δεν έχει αποκατασταθεί ούτε η ύδρευση αλλά ούτε και ηλεκτροδότηση. Η Μάνδρα βρίσκεται στο έλεος του Θεού. Θα χρειασθεί πολλούς μήνες ακόμη μέχρι να επανέλθει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς. Η Πολιτεία προς το παρόν δεν έχει κάνει τίποτα γι αυτούς τους ανθρώπους που από τη μια στιγμή στην άλλη τα έχασαν όλα. Το γεγονός ότι έγιναν  1.154  αυτοψίες σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο από τους μηχανικούς του Υποδομών αυτό δεν λέει τίποτα.Μοιράσου το...!
Ετικέτες:


Σχόλια


Τελευταίες ειδήσεις: